Welke cryptomunt kun je het beste kopen?

Welke cryptomunt kun je het beste kopen?

27 maart 2023 0 Door Edwin

Er zijn tienduizenden Nederlanders die een cryptomunt bezitten. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan een cryptomunt zoals Bitcoin en Litecoin. Dat er veel Nederlanders zijn die cryptomunten bezitten is zeker niet vreemd. Iedereen wilt graag een graantje meepikken met deze digitale goudkoorts, maar ook zijn er steeds meer mensen die geen vertrouwen meer hebben in de Euro, de Nederlandse overheid en de Nederlandse banken. Mocht je niet weten welke cryptomunten je het beste kan kopen, dan is het aan te raden om dit artikel eens te lezen.

 

Bitcoin is de bekendste

De meeste mensen die cryptomunten bezitten, bezitten een gedeelte van een Bitcoin. Dat heeft ermee te maken dat Bitcoin de eerste cryptovaluta was en nog steeds de populairste is. Mocht je voor de eerste keer een cryptomunt willen aanschaffen, dan is het een verstandige keuze om te kiezen voor Bitcoin. Bitcoin is over het algemeen stabieler dan andere cryptomunten, maar helaas moet je soms erg veel transactiekosten betalen. Wat wel erg jammer is aan Bitcoin, is dat de Bitcoin eigenlijk weinig waarde heeft, ondanks dat een Bitcoin enkele tienduizenden euro’s kan kosten. 

 

Ethereum is een uitstekende keuze

Als je het belangrijk vind om een cryptomunt aan te schaffen die daadwerkelijk waarde heeft, dan is het verstandig om eens te kijken naar Ethereum. Deze cryptovaluta is de tweede grootste cryptovaluta die er is. Wat een groot voordeel is van de blockchain achter deze cryptomunt, is dat de technologie voor talloze andere zaken gebruikt kan worden. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan het maken van kunst, maar ook voor het verkopen van tickets. Ook wordt het Ethereum blockchain gebruikt in verschillende software. Dit is dan ook de reden waarom Ether een van de beste cryptomunten is die er zijn. 

 

Een cryptomunt zoals Shiba en Dogecoin

Naast cryptomunten zoals Bitcoin, Ethereum en Litecoin zijn er ook nog andere cryptomunten. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan de bekende Shiba en Dogecoin. Het is leuk om deze cryptomunten aan te schaffen, want je weet maar nooit wat deze cryptomunten gaan doen. Wat wel een nadeel is van Shiba kopen, is dat Shiba en Dogecoin zogenaamde ‘meme coins’ zijn. Er zit geen spannende technologie achter en ook zijn veel van zulke coins als grap bedoeld. Dat klinkt erg vreemd, want Shiba en Dogecoin zijn een van de grootste cryptomunten die er zijn. Toch is dit daadwerkelijk de werkelijkheid. Wil je hier meer over te weten komen? Neem dan contact op met BitVavo