Redenen waarom je een tweedehands traplift moet aanschaffen

Redenen waarom je een tweedehands traplift moet aanschaffen

23 februari 2022 0 Door Edwin

Een traplift kan het leven een stuk gemakkelijker maken. Ineens is de bovenverdieping van je huis weer vrij toegankelijk, zelfs als jij of je familieleden slecht ter been zijn. Maar de traplift prijs kan vaak roet in het eten gooien. Deze kan hoog oplopen. De aanschaf van een tweedehands traplift kan hiervoor de oplossing zijn. De prijs van een tweedehands traplift kan namelijk om meerdere redenen een stuk goedkoper zijn dan een nieuwe traplift.

De voordelen van een tweedehands traplift

Een tweedehands traplift kan uitkomst bieden voor een beperkt budget, deze liften kunnen namelijk tot wel 50%  goedkoper zijn dan een nieuwe traplift. Zowel de rail als de stoel van een traplift kunnen worden hergebruikt. Dit is niet alleen fijn voor je budget; ook is het hergebruiken van materialen goed voor het milieu. Een keuze voor een tweedehands traplift is daarom een duurzame keuze. Zorgen over de bestendigheid van de traplift zelf zijn niet nodig. Kies voor een betrouwbare verkoper die de tweedehands traplift van top tot teen uitzoekt en test voordat deze terug de verkoop ingaat.

Zo vind je de beste traplift prijs voor jou

De prijs van een tweedehands traplift is afhankelijk van een aantal factoren. Zo is een rechte traplift bijvoorbeeld goedkoper dan een traplift met bochten. Hierin heb je natuurlijk weinig keuze, want je zit vast aan de vorm van je trap. Wel kun je budgetteren met de plaatsing van de rail. Zo is het bijvoorbeeld goedkoper om de traplift te laten plaatsen aan de buitenkant van de trap. Ook maakt het een verschil waar de traplift eindigt. Zo gaat de traplift prijs naar beneden wanneer de stoel niet in een bocht eindigt. Het is ook aan te raden te onderzoeken of je subsidie kunt ontvangen voor je tweedehands traplift. Afhankelijk van de traplift prijs kunnen personen ouder dan 65 jaar in sommige gevallen een deel van hun aankoopbedrag terugkrijgen in de vorm van subsidie.

Wat zijn de meest betrouwbare merken voor trapliften?

Het is belangrijk dat een traplift zonder horten en stoten zijn werk doet, daarom is het goed je te verdiepen in de merken die in de aanbieding zijn. Twee merken die bekend staan om hun kwaliteit zijn Otolift en ThyssenKrupp. Deze merken bestaan al lang en hebben hun kwaliteit ruimschoots bewezen. Beide merken bieden trapliften voor alle soorten trappen. Zelfs deze topmerken zijn tweedehands te verkrijgen, waardoor deze ook met een kleine portemonnee aan te schaffen zijn.