Bezoek brouwerij De Halve Maan in Brugge

Bezoek brouwerij De Halve Maan in Brugge

23 februari 2022 0 Door Edwin

Een Middeleeuwse stad in België wat veelal de aandacht trekt en wat zeker de moeite waard is om te ontdekken, is Brugge. Dit is een stad wat veel historie heeft, en dus veel bezienswaardigheden. Wat heeft de brouwerij de Halve Maan in Brugge te bieden? En welke bezienswaardigheden kan je in Brugge bezoeken? Lees snel verder.

De Halve Maan

België staat bekend om het bier. In elke stad vind je er wel een brouwerij. In Brugge is brouwerij De Halve Maan te vinden. Er worden hier verschillende bieren gebrouwen, zoals de Brugse Zot, Straffe Hendrik en de Brugse Zot Blond Dubbel. Deze kun je bestellen op de terrassen, maar je kunt dit uiteraard ook nuttigen na je rondleiding door de brouwerij. Met de rondleiding loop je door de gehele fabriek en je ziet hoe het bier gebrouwen wordt. Een gids vertelt hierbij ook de geschiedenis van Brugse Zot en de andere bieren.

Highlights in Brugge

Brugge staat ook bekend om de historische binnenstad. Hier is erg veel te zien. Je kunt ook een bezoek brengen aan de brouwerij en dit combineren met de highlights van Brugge. De Grote Markt is een groot plein waar je het Belfort kunt vinden. Deze kan je beklimmen en brengt je op 83 meter hoogte. Vanaf daar kan je de hele stad zien. Wat ook leuk om te bezoeken is, is het chocolademuseum Choco-Story. Dit is het meest beroemde chocolademuseum van België en daar vind je alle geschiedenis over chocolade en cacao. Een ander leuk museum voor foodlovers is het Frietmuseum. Je leert hier over de geschiedenis van de Belgische friet, én je kunt ze hier proeven.

Geniet, maar drink met mate

Binge drinking is een nog wat onbekende term, maar dit is iets dat jongeren steeds meer doen. De letterlijke vertaling hiervan is iemand die op een losbandige manier alcohol consumeert. Iemand heeft dan meer dan 0,8 promille alcohol in zijn of haar bloed. Dit betekent voor mannen 6 glazen alcohol, voor vrouwen zijn dit 4 glazen alcohol. Vaak drinken met mensen een gezellig drankje tijdens het uitgaan, omdat dit erbij hoort. Maar zonder dat ze zich er bewust van zijn, zijn ze aan het binge drinking. Dit kan serieuze gevolgen hebben voor onder andere je hart. Dus geniet, maar drink met mate. Heb je moeite om van de alcohol af te blijven, zoek dan professionele hulp.