Bestrijd bloedluizen binnen het kippenhok

Bestrijd bloedluizen binnen het kippenhok

10 maart 2022 0 Door Edwin

Veel mensen genieten graag van de tuin bij hun huis. De tuin heeft vaak dan ook veel te bieden waardoor er op verschillende momenten genoten kan worden van de tuin. Door een eigen stukje privé natuur aan het huis te hebben is het voor mensen mogelijk om echt even te ontspannen en een frisse neus te halen. Ook kiezen mensen ervoor om dieren in de tuin te nemen. Zo kan je een konijn in de tuin hebben en ook kippen zijn meer en meer te zien bij mensen thuis. In de tuin kan je diverse kippen in een hok neerzetten. Vervolgens zou je ook nog eens in de ochtend kunnen gaan genieten van verse eitjes. Het is echter wel belangrijk om de kippen op de juiste wijze te beschermen.

 

Bloedluizen 

Er zijn namelijk diverse gevaren die voor de kippen kunnen plaatsvinden. Verschillende soorten plagen kunnen er helaas voor zorgen dat de kippen in jouw hok ziek kunnen worden. een van deze plagen is bijvoorbeeld de bloedluis. Dit is een vervelende vorm van een plaag, omdat de bloedluizen voor het bloed van de kippen komen. Bloedluis bestrijden is dan ook uitermate belangrijk. De bloedluizen worden ook wel bloedmijten genoemd. het is bij deze rode beestjes belangrijk om ze te bestrijden. De bloedluizen zullen vooral in de nacht namelijk op de kippen afkomen. Vervolgens zullen zij op de huid van de kippen bloed uit het lichaam zuigen. Dat is erg vervelend en kan er zelfs voor zorgen dat kippen te maken krijgen met bloedarmoede. Dat wil je uiteraard graag voorkomen bij jouw eigen kippen. 

 

Roofmijt

Daarom zal je snel moeten handelen tegen deze vervelende plaag. De bloedluizen komen vooral in de nacht tevoorschijn, waardoor het voor mensen lastig is om deze luizen zelf weg te halen. gelukkig is er wel een oplossing dat zal werken bij deze bloedluizen. Je kan er namelijk voor kiezen om roofmijten te plaatsen in het kippenhok. De roofmijt is een natuurlijke vijand van de bloedmijt en dat zal er dan ook voor zorgen dat de roofmijt de vervelende bloedmijten zal gaan verjagen. De roofmijten zullen vooral afkomen op de bloedmijten en daardoor is dit een natuurlijke manier om de bloedmijt te bestrijden. Bovendien zijn de roofmijten ook relatief klein. Hierdoor is het voor deze beestjes mogelijk om de bloedmijt uit de kleinste hoeken en kieren van het kippenhok te laten verdwijnen. Op een dagelijkse basis kan slechts een roofmijt tegen bloedluis wel vijf bloedmijten opeten.