Smoothboard air

Smoothboard air is de jongste telg in de smoothboard familie.

Het laat je toe om je leerlingen of je toehoorders je scherm te delen op hun eigen laptop, tablet of smartphone.
Bij de start van je les of van je presentatie projecteer je een QR-code. Iedere aanwezige kan dan met een standaard QR-lezer inloggen. Ze zien dan vervolgens je presentatie of je les verschijnen op hun eigen device.
Het is een logisch vervolg op de trend ‘bring your own device’.
De mogelijkheden voor het onderwijs moeten nog wat worden uitgezocht, maar we herkennen alvast twee mogelijkheden:
-je kan zelf je presentatie bedienen met je tablet of smartphone terwijl je rondloopt in je klas. De veel gehoorde kritiek dat digitale borden het frontaal lesgeven opnieuw in voege brengen, wordt zo de das omgedaan.
-je toehoorders/studenten moeten niet langer naar het (digitale) bord komen om oefeningen in te vullen, te participeren. Vanop hun plaats kunnen ze aanduidingen maken, mindmaps aanvullen,…
Voor de gebruikers is dit volledig gratis. Het enige waar je moet op letten is dat ze verbonden zijn met hetzelfde WIFI-netwerk als jijzelf. Jouw presentatiecomputer moet met andere woorden ook op een wifi-netwerk zijn aangesloten.
Jijzelf kan in eerste instantie de proefversie van Smoothboard Air gebruiken. Deze heeft volledige functionaliteit, maar een vervelend popup-venster moet je er wel bijnemen.  Voor minder dan 20 dollar beschik je over een licentie, verbonden aan 1 computer.

Auteur: Geert Callebaut

Lector ICT en mediakunde, lerarenopleidingen KAHOSL-Aalst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.