Studiedag Wi-Fi en gsm-straling op school

Scholen worden steeds vaker geconfronteerd met ouders, schoolpersoneel …  die zich ongerust maken over elektromagnetische straling.  Soms gaat het over een zendantenne die op of in de nabijheid van een schoolterrein geplaatst wordt. Andere keren gaat het over de beslissing van een school om een draadloos netwerk te installeren. Ook maken sommige ouders zich ongerust over het gebruik van gsm, smartphone, tablet, … door hun kinderen, zowel voor privé- gebruik als op school.  

Op een studiedag op 28 november 2012 wil de Vlaamse overheid aan scholen een houvast bieden m.b.t. de problematiek van straling. Op de studiedag krijgen scholen informatie, tips en richtlijnen m.b.t. elektromagnetische straling afkomstig van zendmasten in de buurt van de school of van Wi-Fi-netwerken en gsm-gebruik.

 Er wordt o.a. stilgestaan bij:

  • De technologie zelf: wat is elektromagnetische stralingen en hoe functioneren zendmasten, gsm’s, Wi-Fi.
  • De wettelijke normering voor toestellen en zendmasten.
  • Resultaten uit onderzoek naar gezondheidseffecten van toestellen en zendmasten.
  • Richtlijnen voor het schoolbeleid.
  • Waar scholen terechtkunnen voor meer informatie en ondersteuning

De studiedag richt zich op schooldirecties, ICT-coördinatoren, preventieadviseurs en andere onderwijsactoren met interesse in het thema

programma, praktische info en inschrijven vind je hier

Auteur: Jan

Studeerde Moraalwetenschappen te Gent. Werkt sinds 1998 op het departement Onderwijs en is er verantwoordelijk voor de coördinatie van het ICT-beleid. Is afgevaardigde van de Vlaamse overheid in het European Schoolnet en de werkgroep DELTA van de Europese Commissie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.