Projectoproep Mediawijsheid

 

Vlaams minister Ingrid Lieten, bevoegd voor het mediabeleid, lanceert een oproep ‘Stimuleringsregeling Mediawijsheid’. Met deze oproep wil ze de actoren actief op het vlak van mediawijsheid stimuleren doeltreffende activiteiten op te zetten die op een Vlaams niveau impact hebben en ertoe bijdragen dat burgers zich bewust en kritisch kunnen bewegen in een complexe, veranderende en gemediatiseerde wereld. Mediawijsheid kan omschreven worden als het geheel van kennis, vaardigheden en attitudes die mensen het vermogen biedt tot een actief en creatief mediagebruik dat gericht is op maatschappelijke participatie.

 

De oproep betreft initiatieven rond opleiding, methodieken, veilig en verantwoord mediagebruik en beeldvorming. De uiterste datum voor het indienen van een subsidieaanvraag is 21 oktober 2011, 12 uur. Meer informatie vindt u via www.vlaanderen.be/media.

 

Auteur: Jan

Studeerde Moraalwetenschappen te Gent. Werkt sinds 1998 op het departement Onderwijs en is er verantwoordelijk voor de coördinatie van het ICT-beleid. Is afgevaardigde van de Vlaamse overheid in het European Schoolnet en de werkgroep DELTA van de Europese Commissie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.