Vlaamse Chamilo gebruikersdag 25 mei

Chamilo is de nieuwe VZW die o.m. alle belanghebbenden bij elkaar brengt om samen te werken rond de ontwikkeling van het splinternieuwe Chamilo 2 platform. Aansluitend bij een intern seminarie over Digitaal Leren volgt de eerste Vlaamse gebruikersmiddag over Chamilo 2. Dit splinternieuwe leer- en samenwerkingsplatform wordt op diverse plaatsen uitgetest. De Hogeschool Gent plant een roll-out voor het academiejaar 2011-2012.

De key-note van prof. Frederik Questier (VUB), Lesmateriaal? Open moet het zijn! om 11u30 is de afsluiter voor het seminarie en tegelijk het startpunt voor de Chamilodag.

Het is dé gelegenheid om kennis te maken met collega’s die ook Chamilo 2 zullen gaan gebruiken. De lunch wordt een informele ‘greet en meet’ met voldoende tijd om contacten te leggen en overleg te plegen. Er zijn parallelle sessies gepland met telkens een andere invalshoek, zodat er op elk ogenblik voor iedereen iets interessants te beleven valt. De nadruk ligt natuurlijk op al het nieuwe wat Chamilo 2 te bieden heeft. Portfolio, reservatietool, externe repositories, assessment, enquêtetool, stageplanner, de personal messenger en de vernieuwde opdrachtmodule worden voorgesteld. Ook de algemene ontwikkelingen van Chamilo 2 zullen worden belicht.

We verwelkomen je graag op 25 mei 2011 vanaf 11u.
Meer informatie over alle sessies en over hoe in te schrijven vind je op http://digitaal-leren.hogent.be/gebruikersdag2011/ .
Beslist doen!

Auteur: j.

Germanist en computerlinguïst. Coördineert Digitaal Leren aan Hogeschool Gent. Sedert 1986 is hij altijd op de een of andere manier betrokken geweest bij het computergebruik in het onderwijs. Hij publiceerde recent het hoofdstuk over de elektronische leeromgeving in het boek samengesteld door Ivan D'haese en Martin Valcke, Digitaal Leren: ICT-toepassingen in het hoger onderwijs, 2005. Privé staan af en toe uitstapjes in de literatuur op het menu. Was in een vorig leven redacteur van tijdschriften als Restant, Yang en medewerker van Ons Erfdeel. Recent opnieuw (kort) actief als redacteur van Deus ex Machina onder het pseudoniem Jan M. Meier. Werkt mee aan Gent Blogt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.