Safer Internet Day 2011

Vandaag, 8 februari 2011 is het weer Safer Internet Day: de dag waarop onder auspiciën van de Europese Commissie veilig internetgebruik in de kijker gezet wordt. Met als thema “It’s not a game, it’s your life!” legt deze achtste editie het accent op je digitale of virtuele leven. Want of het nu gaat om virtuele werelden, online games of sociale netwerken, hun digitale identiteit is een belangrijk onderdeel geworden van het leven van kinderen en jongeren.

Child Focus is organisator en coördinator van de Safer Internet Day in België en moedigt iedereen aan om op 8 februari 2011 één of meerdere acties rond veilig internetgebruik te organiseren. We roepen op om in alle scholen op Safer Internet Day extra aandacht aan het thema e-safety te geven. Child Focus heeft met www.clicksafe.be een coördinatie- en uitwisselingsplatform gecreëerd Je vindt er als leerkracht tal van tips en kant-en-klaar lesmateriaal. Je kan ook zelf activiteiten inbrengen op het e-platform.

Het Departement Onderwijs verspreid n.a.v. de Safer Internet Day 2011 een nieuw lespakket: “Stop Cyberpesten”. Binnenkort vinden alle secundaire scholen dit in hun brievenbus. Nog naar aanleiding van Safer Internet Day organiseert het Departement een studiedag over het thema Cyberpesten. Deze zal doorgaan op 24 mei 2011 in Brussel. Programma en praktische info binnenkort op www.ond.vlaanderen.be

Auteur: Jan

Studeerde Moraalwetenschappen te Gent. Werkt sinds 1998 op het departement Onderwijs en is er verantwoordelijk voor de coördinatie van het ICT-beleid. Is afgevaardigde van de Vlaamse overheid in het European Schoolnet en de werkgroep DELTA van de Europese Commissie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.