Vlaamse Bib Web Awards

Afgelopen lente vatte ik het plan op om voor de bibliotheek-, documentatie- en informatiesector in Vlaanderen een evenement te organiseren: de Vlaamse Bib Web Awards. Een groep cursisten van de Gentse bibliotheekschool kreeg in het kader van mijn lessen de opdracht om voor 10 categorieën telkens circa 10 genomineerden te selecteren. Een combinatie van publieksstemmen (50%) en vakjury (50%) zal in elke categorie het eindresultaat bepalen. De winnaars worden op 13 december 2010 in de bloemetjes gezet tijdens een feestelijke happening in het auditorium van de school.

Ondertussen kennen de Awards een groot succes. Niet zo gigantisch als dat van de Clickx Site van het Jaar, maar toch, over heel Vlaanderen (en in Nederland) wordt erover gepraat en geschreven. De publieke stemsite werd al meer dan 10000 keer bezocht. Op de blog kwamen al 7500 geïnteresseerden naar meer informatie zoeken over de nominees, de vakjury, tussenstanden, enz. Ook op Facebook en Twitter zijn er heel wat fans.

In de categorie Voor kinderen en/of jongeren en de categorie Voor doelgroepen zitten een aantal websites- en toepassingen die ook onderwijsmensen kunnen interesseren. Verder bevinden zich onder de genomineerden ook websites en -toepassingen van hogeschool– en universiteitsbibliotheken.

Wil je stemmen voor de Vlaamse Bib Web Awards, dan kan dat nog tot en met 26 november. Kies je favoriet op de stemsite en maak kans op een van de 25 boekenbonnen.

Auteur: Eva

Studeerde Germaanse talen te Gent en Informatie-, Documentatie- en Bibliotheekwetenschappen te Antwerpen. Docent aan de Bibliotheekschool van Gent. Interesses: cyberfilosofie, kunstmatige intelligentie en computerterminologie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.