GameHUB kick off

Op 23 november nodigt GameHUB geïnteresseerden uit voor hun kick off in Hasselt.

“GameHUB” is een samenwerkingsverband van de Provinciale Hogeschool Limburg (PHL), de Universiteit Hasselt, de Katholieke Hogeschool Limburg en GROEP T Internationale Hogeschool Leuven. De komende 2 jaar zullen zij drie pilootgames uitwerken die zich situeren in de erfgoed- en de educatieve sector. Het tweejarige project wordt gerealiseerd met Europese (EFRO), Vlaamse (HERMES) en provinciale (Limburg en Vlaams-Brabant) middelen.

De onderzoekers ontwikkelen binnen dit project samen met studenten drie pilootgames. De processen van de totstandkoming van een (serious) game worden gedocumenteerd en de opgedane kennis stroomt door naar ondernemers, onder andere d.m.v. studiedagen en workshops. Hierbij worden niet enkel gamebedrijven betrokken, GameHUB wil ook de interesse wekken van starters en andere ondernemingen.

De kick off wordt geopend met een toespraak van minister van Innovatie en Media, Ingrid Lieten. Nadien volgen enkele sprekers en een panelgesprek. Tijdens de receptie kan men drie tentoonstellingen bezoeken die een idee geven van de drie games die ontwikkeld worden.

Inschrijven voor de kick off is gratis via deze link.

Auteur: Smetty

Admin, coördinator en verantwoordelijke uitgever van deze weblog. Onderzoeker (PhD) en lerarenopleider aan de Hogeschool Gent. Volg Smetty op Twitter (als drsmetty) of als teammember van de Tech45 podcast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.