Surf Onderwijsdagen 2010

Deze week vonden in Utrecht de Surf Onderwijsdagen 2010 plaats. Meer dan 1000 onderwijsprofessionals, waaronder enkele Vlamingen, verzamelden er om zich te informeren over de laatste ICT-ontwikkelingen in het onderwijs.

Mij zal vooral de laatste keynote van “Where Children Teach Themselves” van Sugata Mitra bijblijven. Mitra is vooral bekend van zijn experimenten waarbij hij groepjes kinderen een computer geeft en vervolgens uitzoekt wat ze allemaal kunnen leren zonder interventie van anderen. Zijn bekendste experiment is ‘hole-in-the-wall’, op TED zijn reeds een paar presentatie’s van deze boeiende spreker te bekijken.

De content van de Surf Onderwijsdagen kan u zelf raadplegen op Slideshare, enkele presentaties kan u (voorlopig) bekijken op deze pagina.

Auteur: Smetty

Admin, coördinator en verantwoordelijke uitgever van deze weblog. Onderzoeker (PhD) en lerarenopleider aan de Hogeschool Gent. Volg Smetty op Twitter (als drsmetty) of als teammember van de Tech45 podcast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.