De Edublogs Daily

Zeven maanden geleden maakten we voor deze weblog een Twitter account aan. Niet zonder succes, want vandaag tellen we al 60 volgers.

Onze Twitter account geeft ons nu de mogelijkheid om mee te doen aan de (huidige) populaire trend om gepersonaliseerde magazines aan te maken. De hype van het moment is Flipboard voor de iPad, maar ook paper.li waar je zelf een ‘dagblad’ kan aanmaken op basis van ondermeer je Twitter- of Facebookaccount.

En zo kunnen we vandaag de eerste uitgave voorstellen van De Edublogs Daily. Het systeem koos als eerste hoofdartikel voor een post uit de blog van Janien.

Waarschijnlijk is paper.li als applicatie geen blijver, maar ik vind het zelf wel een mooie bundeling van informatie uit een bepaald netwerk.

Meer info: The Edublogs Daily is terug te vinden op deze url, alsook via een widget in de rechterkolom op onze homepage. Wie ons wil toevoegen aan zijn/haar Twitter-netwerk en zo indirect deel wil uitmaken van de Edublogs Daily, kan dat via deze Twitter-account.

Auteur: Smetty

Admin, coördinator en verantwoordelijke uitgever van deze weblog. Onderzoeker (PhD) en lerarenopleider aan de Hogeschool Gent. Volg Smetty op Twitter (als drsmetty) of als teammember van de Tech45 podcast.

3 gedachten over “De Edublogs Daily”

  1. Jammer: “New creations are temporarily on hold while we upgrade our systems” want ik wilde uiteraard meteen bekijken hoe paper.li werkt. Ik zie dat ze alerts via e-mail ondersteunen. Dus ik hoef er niet zelf elke keer voor lang te gaan. Eens uitproberen hoe die mail er uit zien. In de browser ziet de krant er aantrekkelijk uit, in de sidebar een stuk minder.

  2. @Pierre: zodra de Daily hype is gaan liggen, doe ik hem uit de sidebar 🙂
    Vandaag (26 augustus) zitten er trouwens 2 Daily’s (Karssenberg en Edublogs zelf) in de Daily. En de tekst die daarbij staat houdt geen steek. Geen interessante evolutie…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.