TEDx NY Education

Een paar weken geleden vond er een TEDx plaats in New York over onderwijs. TEDx-evenementen worden overal ter wereld georganiseerd, en zijn niet verbonden met, maar wel geïnspireerd op de beroemde TED conferentie. Ook op deze blog zijn er al meerdere verwijzingen te vinden naar de TED Talks video’s.

Op de TEDxNYED van 6 maart was het hoofdthema de invloed van nieuwe media en technologie op de toekomst van het onderwijs. Een rij indrukwekkende namen kwamen er spreken. Om er een paar te noemen: Gina Bianchini (CEO Ning.com), Jeff Jarvis (Buzzmachine.com), Lawrence Lessig (bracht ons Creative Commons), Jay Rosen (prof. journalistiek), George Siemens (connectivisme) en David Wiley (oa. open leerobjecten).

De conferentie werd live uitgezonden, maar voor wie er niet bij was, is er goed nieuws. Alle sessies zijn nu ook op YouTube te bekijken.

De (voorlopig, datum van vandaag) meest bekeken video komt van een spreker die niet in bovenstaand lijstje met grote namen staat, maar wel van wiskunde leerkracht Dan Meyer.

Meer info: website TEDxNYED en TEDxNYED op YouTube

Auteur: Smetty

Admin, coördinator en verantwoordelijke uitgever van deze weblog. Onderzoeker (PhD) en lerarenopleider aan de Hogeschool Gent. Volg Smetty op Twitter (als drsmetty) of als teammember van de Tech45 podcast.

3 gedachten over “TEDx NY Education”

  1. Prachtig hoe die man over zijn vak nadenkt en fantastisch dat hij een manier weet te vinden om leerlingen te bereiken. Hij toont ook mooi aan dat nieuwe media op een effectieve manier kan ingezet worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.