GameHub zoekt ideeën

Loop je al langer met een idee rond voor een edugame (serious game) voor jouw organisatie ? Maar weet je niet hoe, wat, waar, …?
Dan is deze oproep misschien iets voor jou.

“GameHUB” is een consortium van de Provinciale Hogeschool Limburg (PHL), de Universiteit Hasselt, de Katholieke Hogeschool Limburg en GROEP T Internationale Hogeschool Leuven. Dit tweejarige project “GameHUB” wordt gerealiseerd met Europese (EFRO), Vlaamse (HERMES) en provinciale (Limburg en Vlaams-Brabant) middelen en start op 24 maart met een seminarie/informatieronde.

Een belangrijke doelstelling van dit project is de concrete ontwikkeling van drie gamecases . De gamecases kunnen aangebracht worden door organisaties uit Vlaanderen. Voor de ontwikkeling van de gamecases wordt tijd en geld uitgetrokken door het consortium, met steun van bovenvermelde cofinanciers. Van de participerende organisaties wordt evenwel een investering verwacht: enerzijds content maar anderzijds ook een inspanning in tijd. De inhoud moet immers goed tot zijn recht kunnen komen in de games.

De voorgestelde concepten dienen nog geen concrete technologische uitwerking te kennen maar het staat de aanvrager vrij om daar ook voorstellen aan te reiken (bvb. voorkeur voor mobiele games). Eén van de ingezonden voorstellen zal gekozen worden om verder uitgewerkt te worden als een minigame binnen het GameHUB project. Het voorstel voor de ontwikkeling van een minigame bevat o.a. :

 • omschrijving van doelgroep,
 • spel-uitdaging en doel,
 • het verhaal dat moet ondersteund worden met het game,
 • eventueel voorkeur voor technologisch platform (PC-, web-, mobiel game)

De thematische sectoren:
1. erfgoed/museaal: Organisaties uit Vlaanderen wiens inhoudelijke werking focust op erfgoed, kunnen projectideeën indienen die door GameHUB tot een game (of proof-of-concept) worden uitgewerkt dat in de reguliere werking ingezet kan worden.

2. (bio-)medisch: steeds meer (bio)medische organisaties kijken naar de mogelijkheden van de digitale wereld; computersimulaties, visualisaties, 3D-imaging en e-care zijn niet langer onbekende termen. Binnen GameHUB zal een door de sector aangebrachte case worden uitgewerkt tot een game-demonstrator.

3. educatief/pedagogisch: een game kan beschouwd worden als een leeromgeving. Het is al langer bekend dat een onverdachte, goed gestructureerde spelomgeving een leerrendement kan ressorteren. GameHUB wil een Vlaamse organisatie de kans bieden om een concreet bewijs te leveren dat games een waardevol complement kan zijn op de reguliere educatieve werking.

Op 24 maart vindt een eerste kick-off seminarie plaats met meer info en mogelijkheid tot indienen van voorstellen.

Alle info en inschrijvingsmodaliteiten : www.phl.be/gamehub

Auteur: Ruben

Studies

 • Romanist, maar dan heel lang geleden.

 • Postgraduaat in bankwezen.

 • Bijscholing webmaster.

Job
 • Projectmanagement ontwikkeling e-cursussen bij VDAB.

 • Operationeel management van webleren bij VDAB.

 • Lid van Be-ODL.

Interesse
 • Webmaster en ontwikkeling van sites.

 • Leren, studeren en internetgebruik.

 • Kritische blik op actua.


http://joblog.vdab.be/webleren
http://www.eduportal.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.