Digitale Week 5 maart – 12 maart 2010

(Uit persbericht)
Tijdens de Digitale Week van 5 tot en met 12 maart organiseren lokale organisaties in heel Vlaanderen activiteiten rond het thema multimedia. Dit jaar zullen er ongeveer 460 activiteiten plaatsvinden, een toename met 30% tegenover vorig jaar. Deze actie gaat uit van het Vlaams Steunpunt Nieuwe Geletterdheid (een initiatief van LINC vzw) en heeft als doel de digitale kloof te overbruggen.
Met de digitale kloof wordt het verschil bedoeld tussen diegenen die kunnen genieten van de voordelen van nieuwe (digitale) technologie en zij die dit niet kunnen. Hoewel 70% van de huishoudens in België over een computer beschikt, gebruikt slechts 59% van de bevolking dagelijks een computer. 64% van de huishoudens heeft toegang tot het internet maar het internetgebruik beperkt zich vooral tot het versturen van e-mails en het opzoeken van productinformatie. Dit illustreert dat computerbezit niet noodzakelijk gelijk staat aan frequent en vaardig computergebruik.
De digitale kloof in België wordt dan ook niet zozeer bepaald door het bezit van ICT, dan wel door de vaardigheden om ermee om te gaan. Daarom ijvert het Vlaams Steunpunt Nieuwe Geletterdheid voor het aanleren van ICT-vaardigheden en het verminderen van digitale drempelvrees. Een belangrijk hulpmiddel daarbij is de Digitale Week, die het aanbod van lokale organisaties in de kijker zet en mensen zo laat kennismaken met de wereld van de multimedia.

Reclamespot voor de digitale week:

Auteur: Ruben

Studies

  • Romanist, maar dan heel lang geleden.

  • Postgraduaat in bankwezen.

  • Bijscholing webmaster.

Job
  • Projectmanagement ontwikkeling e-cursussen bij VDAB.

  • Operationeel management van webleren bij VDAB.

  • Lid van Be-ODL.

Interesse
  • Webmaster en ontwikkeling van sites.

  • Leren, studeren en internetgebruik.

  • Kritische blik op actua.


http://joblog.vdab.be/webleren
http://www.eduportal.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.