SIMIM (Sabam) ontdekt de Edublogs podcasts

Vanochtend kreeg ik een brief in de bus van SIMIM, ter attentie van “Edublogs”. Vreemd, want er is geen VZW of bedrijf met die naam op mijn adres gevestigd. Het is natuurlijk wel de naam én de domeinnaam van deze groepsblog. Nochtans staat op DNS.be mijn naam wel vermeld als contactpersoon. Maar goed, “Edublogs” heeft dus een brief gekregen. De eerste in 5 jaar is dat.

Het betreft: “het gebruik van fonogrammen die via het internet worden aangeboden aan het publiek door de podcasting-techniek”. In bijlage zat een “licentie aanvraag podcasting niet-radio’s” en, natuurlijk, de “tarieven audio podcast voor niet-radiozenders 2009?.

Ik ben niet de enige die zo een brief mocht ontvangen. Via Twitter vernam ik dat ook mijn Tech45 buddy Stefaan zo een brief heeft gekregen, maar ook @NLMA heeft de brief gekregen. Er zullen er vast nog een paar meer verstuurd zijn.

Na de bedrijven en de scholen, stonden nu de podcasters op het programma van SIMIM/SABAM lijkt het. Waarvan akte.

Crossposted op mijn eigen weblog

Auteur: Smetty

Admin, coördinator en verantwoordelijke uitgever van deze weblog. Onderzoeker (PhD) en lerarenopleider aan de Hogeschool Gent. Volg Smetty op Twitter (als drsmetty) of als teammember van de Tech45 podcast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.