Werk aan de digitale kloof : klik mee met Anja Daems

Graag breng ik even onderstaand persbericht onder jullie ogen… De Telenet Foundation werkt aan de digitale kloof, en organiseert op acht december een actie in het Centraal Station te Antwerpen…
Allen daarheen (in real life of virtueel op www.klikmee.be)

—-

logo Telenet Foundation Op 8 december neemt Radio 2 presentatrice Anja Daems plaats in een doorzichtige globe in het Antwerpse Centraal Station. De Telenet Foundation, een stichting die de digitale kloof wil dichten, daagt Anja uit om in 12 uur tijd 12 gasten te interviewen en met de verzamelde info de nieuwe website www.klikmee.be te realiseren! Van 8u ’s ochtends tot 20u ’s avonds ontvangt ze elk uur een relevante gast om over de problematiek te praten. Vincent Van Quickenborne, Minister van ICT, geeft als eerste gast om 8u ’s ochtends het startschot van deze bijzondere uitdaging.

Maar er is meer…  Om het ‘cyberroom’ project van Habbekrats – dat de focus legt op jeugd- en welzijnswerk voor kansarme kinderen – te steunen, moet Anja proberen om op 8 december 7.500 muisklikken te genereren! Want voor elke unieke klik schenkt de Telenet Foundation 2 euro aan Habbekrats. Er staat dus max. 15.000 euro op het spel. Surf dinsdag naar www.klikmee.be en klik met ons mee!

Bekijk Anja’s oproep hier: http://www.garagetv.be/video-galerij/telenet_foundation/klik_mee_.aspx

Auteur: Maarten Cannaerts

Doctor in de wetenschappen - natuurkunde, maar sinds 2001 vooral geïnteresseerd in nieuwe technologieën, onderwijsvernieuwing en (liever nog) de combinatie van beiden. Sinds november 2008 kennismanager bij kBC in Leuven. Bezig met allerlei vormen van informeel en nonformeel leren, beheer en validering van kennis... Tot november 2008 ICT coördinator op het De Nayer instituut en adjunct van de directeur bij het project Strategisch Onderwijs- en Vormingsbeleid (Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap). Tot 2007 Projectcoördinator voor "CVO Online" , waar de Centra voor Volwassenenonderwijs in Vlaanderen toegang kunnen krijgen tot de digitale leeromgeving van BIS Online. Tot 2007 E-coach bij de online navormingscursus rond e-leren ('Elise' - E-learning for in-service teacher training). Elise is een online navormingsinitiatief voor docenten hoger onderwijs, en loopt (momenteel) binnen het Vliebergh-Senciecentrum van de K.U.Leuven, de Associatie Universiteit Brussel, en de Karel de Grote hogeschool. Tot december 2008 Associate Lecturer bij The Open University (voor het vak "H804 - implementing online, open and distance learning"). Geïnteresseerd in digitale fotografie, (online) sociale netwerken, kennisbeheer, levenslang leren en alles wat met "internet" te maken heeft. Zijn internetarchief is op FURL terug te vinden, zijn gepubliceerde lezingen op slideshare, en zijn professionele pagina op linkedin.

2 gedachten over “Werk aan de digitale kloof : klik mee met Anja Daems”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.