UGent bouwt universiteit in Zuid-Korea

Via onze vrienden van De Standaard:

De Gentse universiteit heeft van Zuid-Korea de vraag gekregen om mee te helpen aan de bouw van een universitaire campus in Incheon, bij Seoel.
‘Samen met de universiteiten van onder meer Berkeley en Harvard zijn we gevraagd daar een deel van de campus op te zetten’, zegt rector Paul Van Cauwenberge. ‘Het gaat om een opleiding voor een duizendtal studenten, Koreanen en ook Chinezen. We mogen zelf het inschrijvingsgeld innen en dat ligt er een stuk hoger dan bij ons.’

‘We zijn ook verantwoordelijk voor de invulling van de wetenschappelijke staf. Een derde komt uit Zuid-Korea, de overige wetenschappers worden uit de rest van de wereld gehaald. Ook vanuit Gent zullen mensen naar daar gaan. De Zuid-Koreanen bouwen de infrastructuur.’

De universiteit krijgt binnenkort het definitieve voorstel. ‘We zullen dat aan het universiteitsbestuur voorleggen’, zegt Van Cauwenberge. ‘Ik ben enthousiast. Dit geeft onze instelling internationaal een gezicht.’

Of zoals hij hier in een uitgebreider interview zegt:

We waren een Gentse universiteit, vandaag zijn we een Vlaamse universiteit met een internationale uitstraling, en morgen kunnen we meedoen met de grootsten.

Stoer! Maar ronduit prachtig, toch? Een duidelijker erkenning voor de kwaliteit van het Vlaamse onderwijs en het onderwijs aan de UGent in het bijzonder kan je toch niet krijgen zeker?

Auteur: Peter Dedecker

Burgerlijk Ingenieur in de Computerwetenschappen (UGent 2006), werkte als assistent aan de Hogeschool Gent, vakgroep informatica, gecombineerd met een functie als doctoraatsstudent bij de vakgroep Intec aan de UGent. Leve associatie-onderzoeksgroepen zowaar! Werd in 2010 verkozen tot volksvertegenwoordiger voor N-VA in de federale Kamer en neemt daar de dossiers rond Telecom en ICT voor zijn rekening. Was tijdens de studentenjaren actief in de studentenvereniging VTK en werd gepassioneerd door studentenvertegenwoordiging, wat in het laatste jaar uitmondde in het ondervoorzitterschap van de Gentse StudentenRaad en het jarenlang meedraaien in de talrijke commissies van de faculteit, universiteit en Vlaamse Vereniging voor Studenten. Heeft een passie voor Vrije Software, betrekt deze graag in het onderwijs en volgde ook de lerarenopleiding (informatica). Heeft een eigen weglog: peterdedecker.eu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.