Recht in de ogen

Filmposter Recht in de ogenSommige onder ons herinneren zich misschien nog het TV-programma “de acht” dat vanaf eind januari 2008 op één te zien was. Als alternatief eindwerk verbouwden zeven jongens en één meisje van de ‘vakschool’ SIBA in Aarschot een rijhuis in Herent tot een buurthuis. Eveneens een fantastisch idee qua onderwijsvernieuwing: aan de renovatie van een volledig huis leer je immers veel en krijg je een pak meer voldoening van dan wanneer je een muurtje moet bouwen op school dat een paar weken later weer moet afgebroken worden. Het bouwproject was echter slechts een alibi om de leefwereld van de acht jonge ketten te portretteren. Tegelijk maakte de reeks komaf met de vele clichés over het BSO aka het vakonderwijs.

Regisseur Julien Vrebos liet het echter niet bij deze reeks alleen. Woensdag aanstaande komt immers “Recht in de ogen” in de zalen: de film naar de TV-serie van de hand van dezelfde regisseur. Julien Vrebos vraagt het zichzelf ook af: “Waarvoor dienen die schotten tussen bso, aso en tso?” De man hoopt dat de film bijdraagt tot een andere visie, waardoor iedereen zelf het parcours kan uitkiezen dat hem het best ligt. Iets waar ondergetekende zich graag bij aansluit.

Crossposted op mijn eigen blog.

Auteur: Peter Dedecker

Burgerlijk Ingenieur in de Computerwetenschappen (UGent 2006), werkte als assistent aan de Hogeschool Gent, vakgroep informatica, gecombineerd met een functie als doctoraatsstudent bij de vakgroep Intec aan de UGent. Leve associatie-onderzoeksgroepen zowaar! Werd in 2010 verkozen tot volksvertegenwoordiger voor N-VA in de federale Kamer en neemt daar de dossiers rond Telecom en ICT voor zijn rekening. Was tijdens de studentenjaren actief in de studentenvereniging VTK en werd gepassioneerd door studentenvertegenwoordiging, wat in het laatste jaar uitmondde in het ondervoorzitterschap van de Gentse StudentenRaad en het jarenlang meedraaien in de talrijke commissies van de faculteit, universiteit en Vlaamse Vereniging voor Studenten. Heeft een passie voor Vrije Software, betrekt deze graag in het onderwijs en volgde ook de lerarenopleiding (informatica). Heeft een eigen weglog: peterdedecker.eu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.