Ik heb het altijd een voorrecht gevonden om artikels te mogen schrijven over mijn professionele bezigheden – artikels over onderwijsinnovatie, technologie, de millenniumgeneratie, of web2 in onderwijs. Wisten jullie dat er ook een Vlaamse publicatie is waarin artikels verzameld worden op het raakvlak tussen technologie en onderwijs? Uitgeverij Plantyn publiceert het losbladige tijdschrift “ICT en Onderwijsvernieuwing” (ICTO).
De uitgave richt zich tot iedereen die betrokken is bij onderwijzen en leren in scholen en instellingen: leerkrachten en docenten, ICT-coördinatoren, directie en middenkader, interne / externe begeleiders, CLB-medewerkers, inspectieleden… en tot alle onderwijsniveaus: basisonderwijs, secundair en hoger onderwijs en volwassenenonderwijs. De voornaamste focus is het zinvol didactisch gebruikmaken van ICT, betekenis van ICT op klas- en schoolniveau, krachtige leeromgevingen via ICT, werken met e-leeromgevingen, nieuwe ontwikkelingen en maatschappelijke uitdagingen, enz.
Vanuit de redactie zoeken we steeds naar goeie auteurs, die frisse of vernieuwende ideeën hebben of mooie projecten ondernemen rond ICT en onderwijsvernieuwing. Bij deze durf ik dan ook een oproep te doen aan edubloggend Vlaanderen – heb je een fijn idee, voerde je al eens een leuk project uit met ICT, wil je wat creatieve energie kwijt… neem dan eens een kijkje op de “word auteur” pagina bij Plantyn.
Mogelijke thema’s waarvan ikzelf hoop dat we nog een aantal boeiende artikels kunnen vinden, zijn bvb de nieuwe ICT eindtermen (“creatief omgaan met ICT” is mijn favoriet onontgonnen terrein!), of ICT om de millenniumgeneratie beter te bedienen.
Misschien tot hoors?
Vergeten te vermelden… de website van deze publicatie vind je op
http://www.plantyn.com/ictenonderwijsvernieuwing