Twitter in basisonderwijs

twitter_150.jpg“Primary school pupils could be taught to master Twitter and Wikipedia instead of learning about history, it has been reported.”, kopt een nieuwsbericht op Yahoo uitdagend. Verdere lectuur – die eerder ongenuanceerd blijft – leert dat onderwijs over de Tweede Wereldoorlog wel een keer optioneel zou kunnen worden in het basisonderwijs van het Verenigd Koninkrijk. Leerkrachten vragen er meer vrijheid om het curriculum in te vullen. Een rapport voorziet wel ruimte om te leren omgaan met media als Twitter, blogs en meer, vooraleer leerlingen er het secundair onderwijs binnenstappen. Natuurlijk, flitst dan door mijn hoofd. Want die media kaderen in mediawijsheid. En Vlaanderen? Zo wijs is ons onderwijs te weinig. We leren schrijven in het lager onderwijs. Ook vlot typen? Realiteit nochtans. Net zoals de Tweede Wereldoorlog niet vergeten mag worden (waardegericht werken, het mag zelfs meer). En het kan samen. Bloggen over 40-45 dus?

Lees het volledige nieuwsbericht hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.