De rivier van het leven…

Vandaag is mijn laatste dag in ‘onderwijs en vorming’. Ik stop mijn job op het Vlaams departement onderwijs, als beleidsmederwerker e-leren, en op campus De Nayer – associatie K.U.Leuven, als onderwijsondersteuner in technologie in onderwijs. Morgen start ik bij KBC bank in Leuven als kennismanager – een nieuwe uitdaging in een nieuwe wereld voor mij… maar graag had ik een kort dankwoordje geplaatst, en ik dacht dat ‘edublogs’ daar misschien wel een geschikte plaats voor is.

Edublogs staat voor de dingen die ik belangrijk vind – geïnspireerde mensen, die in informele én formele netwerken elkaar ontmoeten, ervaringen uitwisselen, praten, lachen, leren en ontwikkelen. Technologie in onderwijs, en onderwijs op zich, als belangrijk element om de uitdagingen van de volgende jaren op te vangen.

Edublogs, Elise, ICT en onderwijsvernieuwing, Toledo, digitale didactiek, polarisatieproject, informatiebeheer,… Alle projecten vond ik inspirerend, leerrijk en boeiend. Maar vooral de mensen achter al die projecten… Cindy, Johan, Gabrielle, Jan, Geert, Steven, Steven, Leen, Tom, Luc, Christine, Alain, Fred, Ludo, Rein, Jan, Jef, Dirk, Bern, Jan, Hans, Marc, Geert, Hans, Jan, Gino, Ben, Jelle, Jan, Naomi, Chama, Reinhilde, Patrick, Annelies, Ruben, Gerd, Fernand, Dirk, Paul, Frederik, Veerle, Jan, Geraldine, Jacqueline, Jacques, Chris, Johannes, Jeroen, Erik, Valere, Leo, Jeroen, Wim, Walter, Greet, Joris, Gorik, Bart, Caroline, Mia, Licia, Christine, Paul, Ilse, Tim, Patrick, Geert, Herman, Mariet, Hilde, Sarah, Nicole, Lies, Mieke, Jan, Daniël, Dirk, Fernand, Rony, Jean-Marie, Johan, Kurt, Kurt, Marianne, Johan, Leen, Jan, Ilse, Peter, … (en wellicht vergeet ik er nog tientallen)…

Durvers en dromers, denkers en doeners: het was een voorrecht in jullie midden rond te lopen. Bedankt voor het enthousiasme, de inspiratie en de vriendschap. Vlaanderen blijft klein, dus ik hoop jullie nog wel eens vroeg of laat tegen het lijf te lopen…. Het ga jullie goed.

Auteur: Maarten Cannaerts

Doctor in de wetenschappen - natuurkunde, maar sinds 2001 vooral geïnteresseerd in nieuwe technologieën, onderwijsvernieuwing en (liever nog) de combinatie van beiden. Sinds november 2008 kennismanager bij kBC in Leuven. Bezig met allerlei vormen van informeel en nonformeel leren, beheer en validering van kennis... Tot november 2008 ICT coördinator op het De Nayer instituut en adjunct van de directeur bij het project Strategisch Onderwijs- en Vormingsbeleid (Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap). Tot 2007 Projectcoördinator voor "CVO Online" , waar de Centra voor Volwassenenonderwijs in Vlaanderen toegang kunnen krijgen tot de digitale leeromgeving van BIS Online. Tot 2007 E-coach bij de online navormingscursus rond e-leren ('Elise' - E-learning for in-service teacher training). Elise is een online navormingsinitiatief voor docenten hoger onderwijs, en loopt (momenteel) binnen het Vliebergh-Senciecentrum van de K.U.Leuven, de Associatie Universiteit Brussel, en de Karel de Grote hogeschool. Tot december 2008 Associate Lecturer bij The Open University (voor het vak "H804 - implementing online, open and distance learning"). Geïnteresseerd in digitale fotografie, (online) sociale netwerken, kennisbeheer, levenslang leren en alles wat met "internet" te maken heeft. Zijn internetarchief is op FURL terug te vinden, zijn gepubliceerde lezingen op slideshare, en zijn professionele pagina op linkedin.

13 gedachten over “De rivier van het leven…”

 1. Succes Maarten!

  Hopelijk verliezen we je niet als blogger, want dat zou echt jammer zijn. Maar hoe dan ook: veel plezier met de nieuwe uitdaging.

 2. Amai zeg, lijkt me ook wel een hele verandering en bijgevolg een ferme uitdaging: veel succes en plezier ermee!

  Fijn tekstje overigens, de passie druipt eraf, en dat is gewoonweg fantastisch.

 3. Kennismanagement heb ik altijd heel boeiend gevonden. Je bent/wordt er vast een kanjer in.
  En zoals Smetty al zei, er is op Edublogs zeker plaats voor een kennismanager.
  Het is inspirerend dat jij in het Edublogs team zat/zit, dus, indien je nieuwe situatie het toelaat, blijven graag!

 4. Tja Maarten,

  Je had het al wel tussen pot en pint laten weten…. maar het blijft toch een gebeurtenis die ik met gemengde gevoelens ervaar.

  Desalnietemin……….

  Succes !!!
  Toy-Toy !!!

  Draag jouw kennis van e-didactiek mee naar de bank en laat ook wat terugstromen van jouw kennis over kennismanagement naar ons …
  😉

 5. Hi Maarten!
  Ik ben er zeker van dat die overstap uiterst succesvol zal zijn, maar zoals ik al eerder zei, het onderwijs zal je missen.
  Hoewel, binnen de kortste keren start je daar oook vormingscursussen op en kom je terug binnen langs een andere poort.

  Vlaanderen is klein, en Leuven nog kleiner : dus we lopen elkaar zeker op het lijf, en wees maar gerust dat ik je zal uitvragen!
  Succes!

  Christine

 6. Wat een massa reascties! Bedankt allemaal voor de fijne woorden… Geloof het of niet, ondergetekende kennismanager heeft al twee werkdagen geen toegang tot PC – en ik leer dat je zelfs zonder PC kan netwerken, leren, en frisse ideeen opdoen en verspreiden!

  Ik hoop dat ik kan blijven bloggen – nadat de eerste schok (shock and awe?) voorbij is 🙂
  Boeiende eerste dagen, overigens. Met mensen die met een prachtig gevoel voor humor werken aan competentieontwikkeling. Deze link kreeg ik al direct in een inleidende presentatie: “dilbert on knowledge management” : http://www.dfki.uni-kl.de/frodo/km-dilbert.gif
  Gelukkig blijft het niet bij woorden, hypes en theorie… Ongelofelijk boeiend hoe ver zij staan om de dingen te implementeren die ik alleen theoretisch kende.

  Ik hou jullie op de hoogte!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.