Aankondiging studiedag digitale leermiddelen 2/10/2008

… ja ja, nog voor de zomervakantie wensen we jullie al bij wijze van teaser te informeren over een interessante studiedag over digitale lesmaterialen… Allen daarheen: inschrijven is gratis maar verplicht, en je krijgt er een gratis netwerklunch bovenop!

Op donderdag 2 oktober 2008 organiseert het Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming een studiedag over digitale leermaterialen in secundair onderwijs en volwasseneneducatie. Op deze studiedag wordt een overzicht gegeven van de recentste ontwikkelingen op vlak van digitale leermiddelen voor lesgevers, scholen en centra voor volwassenenonderwijs. Bovendien wordt specifiek de link gelegd met het verantwoord gebruik in de digitale leeromgevingen.

Deze studiedag kadert in een ondersteuningsactie die de Vlaamse onderwijsoverheid opzet rond beter gebruik en hergebruik van digitale leerinhouden en leertechnologiestandaarden. Deze actie sluit aan bij het ICT-ondersteuningsbeleid van de Vlaamse overheid. Voor meer informatie over deze actie kan u terecht bij Chris Peeters (chris.peeters [AT] khm.be). Algemene informatie over het ICT beleid van de Vlaamse onderwijsoverheid kan u terugvinden op http://www.ond.vlaanderen.be/ICT

Meer informatie en inschrijven via http://www.ond.vlaanderen.be/ict/seminaries/20081002/

Auteur: Maarten Cannaerts

Doctor in de wetenschappen - natuurkunde, maar sinds 2001 vooral geïnteresseerd in nieuwe technologieën, onderwijsvernieuwing en (liever nog) de combinatie van beiden. Sinds november 2008 kennismanager bij kBC in Leuven. Bezig met allerlei vormen van informeel en nonformeel leren, beheer en validering van kennis... Tot november 2008 ICT coördinator op het De Nayer instituut en adjunct van de directeur bij het project Strategisch Onderwijs- en Vormingsbeleid (Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap). Tot 2007 Projectcoördinator voor "CVO Online" , waar de Centra voor Volwassenenonderwijs in Vlaanderen toegang kunnen krijgen tot de digitale leeromgeving van BIS Online. Tot 2007 E-coach bij de online navormingscursus rond e-leren ('Elise' - E-learning for in-service teacher training). Elise is een online navormingsinitiatief voor docenten hoger onderwijs, en loopt (momenteel) binnen het Vliebergh-Senciecentrum van de K.U.Leuven, de Associatie Universiteit Brussel, en de Karel de Grote hogeschool. Tot december 2008 Associate Lecturer bij The Open University (voor het vak "H804 - implementing online, open and distance learning"). Geïnteresseerd in digitale fotografie, (online) sociale netwerken, kennisbeheer, levenslang leren en alles wat met "internet" te maken heeft. Zijn internetarchief is op FURL terug te vinden, zijn gepubliceerde lezingen op slideshare, en zijn professionele pagina op linkedin.

3 gedachten over “Aankondiging studiedag digitale leermiddelen 2/10/2008”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.