Onderwijsvernieuwing!

Woensdag 4 juni 2008 organiseert het Onderwijsvernieuwing &
OnderwijsServiceCentrum (OSC) van de Vrije Universiteit Brussel
samen met ICTO van de Erasmushogeschool Brussel, de zevende
Dag van de Onderwijsvernieuwing.

De Dag van de Onderwijsvernieuwing groeide uit tot hét platform
waar onderwijsgevenden hun ervaringen met het opzetten van
onderwijsinnovatieprojecten kunnen delen met elkaar en beleidsmakers.
Tijdens de Dag zal het thema ‘Evidence based education’ en de relatie
tussen onderwijsonderzoek en onderwijspraktijk onder de loep worden
genomen.

Dit jaar krijgen de deelnemers het boek ‘Onderwijsvernieuwing: een
continu proces’. In dit boek worden een aantal best practices
beschreven en wordt gekeken naar wat werkt en wat niet. Het boek zal
ook een overzicht geven van het onderwijsbeleidskader waarin deze
innovatieprojecten zich ontwikkeld hebben en formuleert een aantal
prognoses voor de toekomst.

Voor meer informatie en inschrijven verwijzen wij u naar de officiële
website: http://www.vub.ac.be/onderwijsvernieuwing/dag2008/

Auteur: Maarten Cannaerts

Doctor in de wetenschappen - natuurkunde, maar sinds 2001 vooral geïnteresseerd in nieuwe technologieën, onderwijsvernieuwing en (liever nog) de combinatie van beiden. Sinds november 2008 kennismanager bij kBC in Leuven. Bezig met allerlei vormen van informeel en nonformeel leren, beheer en validering van kennis... Tot november 2008 ICT coördinator op het De Nayer instituut en adjunct van de directeur bij het project Strategisch Onderwijs- en Vormingsbeleid (Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap). Tot 2007 Projectcoördinator voor "CVO Online" , waar de Centra voor Volwassenenonderwijs in Vlaanderen toegang kunnen krijgen tot de digitale leeromgeving van BIS Online. Tot 2007 E-coach bij de online navormingscursus rond e-leren ('Elise' - E-learning for in-service teacher training). Elise is een online navormingsinitiatief voor docenten hoger onderwijs, en loopt (momenteel) binnen het Vliebergh-Senciecentrum van de K.U.Leuven, de Associatie Universiteit Brussel, en de Karel de Grote hogeschool. Tot december 2008 Associate Lecturer bij The Open University (voor het vak "H804 - implementing online, open and distance learning"). Geïnteresseerd in digitale fotografie, (online) sociale netwerken, kennisbeheer, levenslang leren en alles wat met "internet" te maken heeft. Zijn internetarchief is op FURL terug te vinden, zijn gepubliceerde lezingen op slideshare, en zijn professionele pagina op linkedin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.