Blijf niet doof voor de digitale kloof


De Telenet Foundation looft dit jaar 230.000 euro uit aan scholen (of andere organisaties) die willen helpen de digitale kloof te dichten. Hieronder vind je meer informatie over de oproep 2008, voor scholen en lesgevers die interesse hebben hieraan mee te werken.

De Telenet Foundation steunt inspanningen van organisaties om de digitale kloof te dichten.
De voorbije jaren gaf de Telenet Foundation financiële impulsen aan 44 projecten die maatschappelijk zwakkere personen meer en beter toegang verschaffen tot informatie- en communicatietechnologie.
Bij de nieuwe oproep voor projecten ligt de nadruk op de grote rol die brede scholen kunnen spelen om kansarme kinderen en hun omgeving vertrouwd te maken met ICT.
Brede scholen vormen een samenhangend netwerk van toegankelijke en goede voorzieningen voor kinderen, jongeren, gezinnen, volwassenen en senioren met de school als middelpunt.
Voor deze financiële steun trekt de Telenet Foundation dit jaar 230.000 euro uit.
Ook u kunt een projectvoorstel indienen vanuit een vzw, ngo, school of andere openbare instelling met een Belgische zetel.

Surf naar http://www.telenetfoundation.be voor meer informatie en het inschrijvingsformulier en stuur uw projectvoorstel voor de uiterste inschrijvingsdatum van 15 juli 2008 naar de Telenet Foundation.
Met specifieke vragen kunt ook steeds terecht bij het secretariaat van de Telenet Foundation op het nummer 02/779 50 67 of via e-mail telenet.foundation@staff.telenet.be

Auteur: Maarten Cannaerts

Doctor in de wetenschappen - natuurkunde, maar sinds 2001 vooral geïnteresseerd in nieuwe technologieën, onderwijsvernieuwing en (liever nog) de combinatie van beiden. Sinds november 2008 kennismanager bij kBC in Leuven. Bezig met allerlei vormen van informeel en nonformeel leren, beheer en validering van kennis... Tot november 2008 ICT coördinator op het De Nayer instituut en adjunct van de directeur bij het project Strategisch Onderwijs- en Vormingsbeleid (Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap). Tot 2007 Projectcoördinator voor "CVO Online" , waar de Centra voor Volwassenenonderwijs in Vlaanderen toegang kunnen krijgen tot de digitale leeromgeving van BIS Online. Tot 2007 E-coach bij de online navormingscursus rond e-leren ('Elise' - E-learning for in-service teacher training). Elise is een online navormingsinitiatief voor docenten hoger onderwijs, en loopt (momenteel) binnen het Vliebergh-Senciecentrum van de K.U.Leuven, de Associatie Universiteit Brussel, en de Karel de Grote hogeschool. Tot december 2008 Associate Lecturer bij The Open University (voor het vak "H804 - implementing online, open and distance learning"). Geïnteresseerd in digitale fotografie, (online) sociale netwerken, kennisbeheer, levenslang leren en alles wat met "internet" te maken heeft. Zijn internetarchief is op FURL terug te vinden, zijn gepubliceerde lezingen op slideshare, en zijn professionele pagina op linkedin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.