12e ICT-praktijkdag

Vandaag zijn we te gast op de 12e ICT-praktijkdag in de KH Mechelen. In tegenstelling tot de voorgaande edities, staat deze (eerder bescheiden) editie helemaal in het teken van 1 groot thema: ICT in zorg en leerzorg in gewoon en buitengewoon onderwijs.

Deze editie in cijfers:

  • 250 deelnemers (in tegenstelling tot 1100 tijdens de vorige editie),
  • bij de deelnemers vinden we 105 mannen en 145 vrouwen (het thema zal hier vast niet vreemd aan zijn),
  • 100 aanwezigen komen uit het buitengewoon onderwijs, 89 uit het basisonderwijs, 48 uit het secundair onderwijs en 19 omschrijven we als ‘anderen’.

Belangrijk nieuws vandaag is het samen gaan van ICT Helpt en KlasCement. Vlaanderen wordt daardoor een uniek digitaal platform rijker, waarop begeleiders van kinderen en jongeren met een handicap terecht kunnen om te ontdekken hoe ICT kan helpen in leer- en leefsituaties.

Auteur: Smetty

Admin, coördinator en verantwoordelijke uitgever van deze weblog. Onderzoeker (PhD) en lerarenopleider aan de Hogeschool Gent. Volg Smetty op Twitter (als drsmetty) of als teammember van de Tech45 podcast.

Eén gedachte over “12e ICT-praktijkdag”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.