Wie kijkt TeacherTube?

TeacherTube, de onderwijsvariant van YouTube, is bijna een jaar online.
Een Amerikaanse leraar startte het project in maart 2007. Inmiddels biedt de website, waar leermeesters en leerlingen geheel gratis en onbeperkt educatieve videos kunnen delen en bekijken, meer dan 3000 streaming video’s aan.

TeacherTube.com beschikt over verschillende channels. Zo zijn er aparte kanalen of categorieën per onderwijsniveau (basisschool, middelbare school, universiteit), per vakgebied (wiskunde, lichamelijke opvoeding, talen) en is er ook een afzonderlijk kanaal voor bijdragen van leerlingen.

De inhoud van de video’s loopt erg uiteen: van een video over de wetten van Newton en Kepler tot een video over de basistechnieken van het basketbal.

TeacherTube is een social software site in ware 2.0 stijl: een rate & review functie, tagging, related video’s, en tal van gepersonaliseerde diensten als my profile, my favorites, my groups, my friends en my playlist.

Voor wie daarvan nog niet overtuigd is, biedt de TeacherTube Community Blog interessante links naar onderzoek dat aantoont hoe het gebruik van video positief bijdraagt aan het leerproces.

Auteur: Eva

Studeerde Germaanse talen te Gent en Informatie-, Documentatie- en Bibliotheekwetenschappen te Antwerpen. Docent aan de Bibliotheekschool van Gent. Interesses: cyberfilosofie, kunstmatige intelligentie en computerterminologie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.