In februari een andere weg inslaan?

Vorig jaar reeds beet de Artevelde Hogeschool de spits af door het (voor vier opleidingen) mogelijk te maken om middenin het academiejaar, in februari bij het begin van het tweede semester, te veranderen van richting. Wie de verkeerde richting gekozen heeft en wil veranderen, is alzo dus geen volledig jaar kwijt, en zit zich voor de rest van het lopende academiejaar ook niet nutteloos bezig te houden. Naar het voorbeeld van de Arteveldehogeschool springt nu ook dit jaar de Katholieke Hogeschool Sint-Lieven in Aalst, Gent en Sint-Niklaas op de kar voor alle aangeboden opleidingen. Meer in De Standaard:

Auteur: Peter Dedecker

Burgerlijk Ingenieur in de Computerwetenschappen (UGent 2006), werkte als assistent aan de Hogeschool Gent, vakgroep informatica, gecombineerd met een functie als doctoraatsstudent bij de vakgroep Intec aan de UGent. Leve associatie-onderzoeksgroepen zowaar! Werd in 2010 verkozen tot volksvertegenwoordiger voor N-VA in de federale Kamer en neemt daar de dossiers rond Telecom en ICT voor zijn rekening. Was tijdens de studentenjaren actief in de studentenvereniging VTK en werd gepassioneerd door studentenvertegenwoordiging, wat in het laatste jaar uitmondde in het ondervoorzitterschap van de Gentse StudentenRaad en het jarenlang meedraaien in de talrijke commissies van de faculteit, universiteit en Vlaamse Vereniging voor Studenten. Heeft een passie voor Vrije Software, betrekt deze graag in het onderwijs en volgde ook de lerarenopleiding (informatica). Heeft een eigen weglog: peterdedecker.eu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.