11e ICT-praktijkdag: elektronische leerpakketten maken

Als afluiter van de dag leggen we ons oor te luisteren in een sessie over het maken van elektronische leerpakketten. De centrale vraag voor de sessie is: hoe pak je het zodanig aan dat je je leermiddelen optimaal kan benutten (in een leeromgeving, op een digitaal bord, op een cd-rom of een website), deze snel kunt maken en ook kan uitwisselen met anderen.

Voor het allereerst voorbeeld heeft men eXe gekozen, een programma om interactief lesmateriaal te maken (neem ook een kijkje op exeleren voor meer informatie). Als afsluiter van de demo exporteert de lesgever het resultaat naar een website. Hetzelfde product kan ook als SCORM object geëxporteerd worden en in een ELO geïmporteerd worden.

Een ander programma is Raptivity. In tegenstelling tot eXe is Raptivity geen Open Source en betalend (en duur ook zo op het eerste zicht, maar ik heb geen idee of het zijn geld waard is, misschien wel…). Van hetzelfde bedrijf bekijken we ook Elicitus.

De spreker heeft nog meer tools verzameld op deze website. Hij is duidelijk expert in zijn vak, maar de sessie was voor mij mossel nog vis. Ik heb in de verte naar wat tools gekeken, maar daarvoor had ik deze sessie niet hoeven bij te wonen.

Auteur: Smetty

Admin, coördinator en verantwoordelijke uitgever van deze weblog. Onderzoeker (PhD) en lerarenopleider aan de Hogeschool Gent. Volg Smetty op Twitter (als drsmetty) of als teammember van de Tech45 podcast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.