11e ICT-praktijdag: Keynote Kirsten Panton

De ICT-praktijkdag wordt medegeorganiseerd door Microsoft. Het bedrijf heeft als keynotespreker Kirsten Panton afgevaardigd, West-Europese verantwoordelijke voor Partners in Learning. We begonnen de keynote met volgend filmpje:

De spreekster, afkomstig uit Denemarken, opent haar speech met een verwijzing naar Pipi Langkous. Toen Pipi Langkous geschreven werd, waren er meerdere stemmen om Pipi te verbieden. Vandaag zou ze een brave student zijn.

Enkele elementen uit de keynote:

  • In de toekomst zal de school misschien niet meer het alleenrecht hebben op onderwijzen. Personalized leren zal hieraan tegemoet komen. In de VS bestaat er een consortium dat enkele aanbevelingen gedaan heeft voor het leren in de 21e eeuw ( “21st century student outcomes”).Volgens Panton zal er een evolutie ontstaan naar het begrijpen/kennen van media naar het zelf mediaproducer worden (-> ha, web2.0!).
  • Enkele Microsoft initiatieven: lage tarieven voor software, ICT training en webcasts. Als voorbeeld voor innovatief leren haalt Panton MLearner mobile aan (geen screenshots, tssss), een mobile project uit Helsinki.

Auteur: Smetty

Admin, coördinator en verantwoordelijke uitgever van deze weblog. Onderzoeker (PhD) en lerarenopleider aan de Hogeschool Gent. Volg Smetty op Twitter (als drsmetty) of als teammember van de Tech45 podcast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.