Leerkr. zkt bibmedew. / Bibmedew. zkt leerkr.

Maandag 12 en dinsdag 13 november vond de Dag van de Literatuureducatie plaats (eigenlijk twee dagen dus). Op het programma stonden workshops, panelgesprekken en (auteurs)lezingen. De ene dag lag de focus op het basisonderwijs en de andere was gericht op het secundair onderwijs, maar op allebei de dagen kon je aanschuiven bij de sessie Schoolenbibliotheek.be brengt onderwijs en bibliotheken samen. Iris Vansteelandt sprak er over de vernieuwde website School en Bibliotheek, een site met als belangrijke troef een databank van praktijkvoorbeelden, “scenario’s van activiteiten die door leerkrachten en bibliotheken werden uitgeprobeerd en goed bevonden”. Nog lang niet alles is op dit moment van de oude naar de nieuwe website overgezet, maar je vindt er alvast uitleg over een BibTrivial Pursuit en een bibliotruck met boekenelfjes.
De website biedt trouwens meer dan dat, je krijgt er ook tips voor samenwerken, artikels die kunnen dienen als denkstof en nadere informatie over het onderwijs- en bibliotheeklandschap.
Last but not least, de site mikt duidelijk op participatie. De knop “Jouw idee op de site” brengt je bij een formulier waarop je jouw idee tot samenwerking kwijt kan. Iris Vansteelandt benadrukte dat bij een klik op “Verzenden” de gegevens niet meteen online komen te staan. Het formulier belandt in de mailbox van een medewerker en die neemt dan verder contact met je op om te bekijken hoe het praktijkvoorbeeld aan de databank kan worden toegevoegd. Je hoeft het formulier dus ook niet meteen volledig in te vullen.
De presentatie was alleszins erg aanstekelijk, dus leerkrachten en bibmedewerkers, als u met elkaar een gelukkig huwelijk bent aangegaan, laat dan zeker van je horen op School en Bibliotheek.

Auteur: Eva

Studeerde Germaanse talen te Gent en Informatie-, Documentatie- en Bibliotheekwetenschappen te Antwerpen. Docent aan de Bibliotheekschool van Gent. Interesses: cyberfilosofie, kunstmatige intelligentie en computerterminologie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.