Show your Sco’s 2 : zelftest

assertIn onze reeks “Show your Sco’s” een tweede bijdrage : de fichebak als zelftest. (klik op de afbeelding)
Dit type zelftest werd reeds verleden jaar in onze webcursus “Assertiviteit in de werksituatie” gebruikt.

Binnenkort (november) verschijnt “Ongewenst gedrag op het werk”. Ook daar zit een zelftest in. Inderdaad : dezelfde. (klik op de afbeelding)

ongewenst
Je ziet dat deze flash-animatie dus wel meermaals kan gebruikt worden. Het swf-bestand wordt gevoed door een xml-bestand waarin alle teksten staan.

Beetje moeilijk om het origineel te maken. Maar eens dit achter de rug, zijn de toepassingen eindeloos.

Auteur: Ruben

Studies

 • Romanist, maar dan heel lang geleden.

 • Postgraduaat in bankwezen.

 • Bijscholing webmaster.

Job
 • Projectmanagement ontwikkeling e-cursussen bij VDAB.

 • Operationeel management van webleren bij VDAB.

 • Lid van Be-ODL.

Interesse
 • Webmaster en ontwikkeling van sites.

 • Leren, studeren en internetgebruik.

 • Kritische blik op actua.


http://joblog.vdab.be/webleren
http://www.eduportal.be

5 gedachten over “Show your Sco’s 2 : zelftest”

 1. Interessant. Visueel ook beter dan de flash-animaties die je standaard kunt maken met programma’s zoals Captivate or Articulate. Nog steeds op zoek naar open-source applicaties die eenvoudige e-leer modules genereren en het liefst te exporteren zijn naar flash. Tips welkom.

 2. Mooi voorbeeld -> ik ben vooral geinteresseerd wat je met de informatie doet: gaat de cursus ook effectief kijken (achteraf) welke eigenschappen jij wel of niet had, en krijgt de lerende dus afhankelijk daarvan andere tips/ content/ testen/…? Leuk!

  @tom: heb je eXe nog niet geprobeerd? Hoor veel goeds over (VDAB gaat dit standaard gebruiken voor alle course development dacht ik (Ruben?)).

 3. @ Maarten :
  1. de webcursussen voor “soft skills” starten dikwijls met zelftests. maar er wordt (nog) niet op voortgebouwd met dynamische opbouw van leerpaden al naargelang de uitkomst van zo’n zelftest.
  Dat komt nog wel. Trouwens, als leerder van zo’n type cursussen loop je dikwijls het gevaar dat je dan niet het gehele plaatje ziet. We raden nog altijd aan om de hele cursus door te nemen zodat je een breed overzicht hebt en daarin jouw “case” kan plaatsen.
  2. EXE is goed voor korte modules. We zullen dus voor grote producties zoals bv. bureautica nog steeds beroep doen op een online authoring tools die we huren. Exe is een aangename een laagdrempelige tool voor beginnende webcursusbouwers.

 4. @Maarten,
  EXE gebruiken we in ons centrum ook, vooral omdat we er zowel online als offline mee kunnen werken (belangrijk voor onze doelgroep, internet in Afrika is nog niet altijd even stabiel 🙂 en we kunnen exporteren naar verschillende platformen… trouwens dit weekend gecheckt hoe je met EXE kunt exporteren naar mobile devices (op iPod werkt het perfect). Het project komt overgewaaid uit Nieuw Zeeland (onder meer gestimuleerd door Wayne Mackintosh) die ook een andere interessant open source project heeft gelanceerd: http://www.wikieducator.org/Main_Page .. daar vind je trouwens een handige handleiding om ExElearning te gebruiken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *