De droom van een leerkracht…

Je kunt wel eens dagdromen, zo op de vooravond van de Dag van de Leerkracht. Echt wel een onnozele gedachte, je zou er de lerarenkamer niet mee willen binnen komen. Je zou je effenaf belachelijk maken.

Wat zou je zeggen dat ze op tv een uurtje verslag zouden uitzenden van de Dag van de leerkracht, zo eentje waarin de leerkrachten van het jaar worden genomineerd. Zo’n uitzending waarbij het hippe jonge volkje zich de kelen schor schreeuwt over hoe tof, goed, gedegen… je leerkracht wel is.

En met een bekende Vlaming die een oud-leerkracht meebrengt, hem of haar zo aanprijst, dat je het niet gelooft… met foto’s van vroeger waar je je eigen kinderen niet meer mee lastig durft te vallen.

En met de Minister van Onderwijs die dan de drie hoofdprijzen uitreikt, en op de Dag van de Leerkracht zomaar eventjes iedereen enkele honderden euro’s extra aankondigt.

Dacht ik, dat kan niet, dat is een droom.

Toevallig zapte ik donderdagavond naar een Nederlandse zender. Teleac verzorgde zo’n uitzending! Nog mooier dan ik gedroomd had. Mét de minister erbij. En veel schoon volk. En met die extra-euro’s.

Blijven dromen, dus, Vlaamse collega’s.

Auteur: Dirk Rommens

(Moen, 19 januari 1949) Tot 2004 leraar Nederlands-Engels aan het Spes Nostra Instituut in Kuurne. Vanaf 1 september 2004: Halftijdse detachering Departement Onderwijs voor KlasCement. Halftijds ICT-coördinator (didactiek) Scholengemeenschap O.L.V. Groeninge. Website: http://www.dirk-rommens.be Blogs en artikels in COS, VONK, KlasCement.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.