Vlaamse onderwijsportaalsite “www.klascement.net” (her)opent de (virtuele) deuren.

klascement

Vandaag wordt de succesvolle Vlaamse onderwijssite “www.klascement.net” gelanceerd onder een nieuw aangepast concept.

KlasCement is een team van tien leerkrachten (halftijds), drie programmeurs, één serverbeheerder, en vele vrijwilligers die met financiële hulp van het Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming een portaal uitbouwen waar leerkrachten gratis lesmaterialen kunnen uitwisselen.

Klascement bestaat ongeveer tien jaar, en bereikt momenteel bijna 30.000 lesgevers. De nieuwe versie van Klascement is volledig gebaseerd op Web 2.0 concepten, zoals tags, social bookmarking, creative commons, of collaborative filtering.
Moeilijk woorden, die de dagelijkse gebruiker echter niet als dusdanig te zien krijgt. Wat hij/zij ziet, is een eenvoudig te gebruiken website waar relevante en kwalitatieve materialen gratis downloadbaar zijn. Klascement is ook betrokken bij een groot aantal initiatieven en projecten waarbij önder andere ook gekeken wordt hoe commercïële leermaterialen kunnen ontsloten worden.

Benieuwd? Neem eens een kijkje!

Auteur: Maarten Cannaerts

Doctor in de wetenschappen - natuurkunde, maar sinds 2001 vooral geïnteresseerd in nieuwe technologieën, onderwijsvernieuwing en (liever nog) de combinatie van beiden. Sinds november 2008 kennismanager bij kBC in Leuven. Bezig met allerlei vormen van informeel en nonformeel leren, beheer en validering van kennis... Tot november 2008 ICT coördinator op het De Nayer instituut en adjunct van de directeur bij het project Strategisch Onderwijs- en Vormingsbeleid (Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap). Tot 2007 Projectcoördinator voor "CVO Online" , waar de Centra voor Volwassenenonderwijs in Vlaanderen toegang kunnen krijgen tot de digitale leeromgeving van BIS Online. Tot 2007 E-coach bij de online navormingscursus rond e-leren ('Elise' - E-learning for in-service teacher training). Elise is een online navormingsinitiatief voor docenten hoger onderwijs, en loopt (momenteel) binnen het Vliebergh-Senciecentrum van de K.U.Leuven, de Associatie Universiteit Brussel, en de Karel de Grote hogeschool. Tot december 2008 Associate Lecturer bij The Open University (voor het vak "H804 - implementing online, open and distance learning"). Geïnteresseerd in digitale fotografie, (online) sociale netwerken, kennisbeheer, levenslang leren en alles wat met "internet" te maken heeft. Zijn internetarchief is op FURL terug te vinden, zijn gepubliceerde lezingen op slideshare, en zijn professionele pagina op linkedin.

Eén gedachte over “Vlaamse onderwijsportaalsite “www.klascement.net” (her)opent de (virtuele) deuren.”

  1. Van harte proficiat !
    ik ga even op de “paswoord vergeten” link klikken want ik heb me 8 jaar geleden geregistreerd.
    Tijd voor een hernieuwde kennismaking.

    Jullie zullen wellicht veel (her)nieuwde bezoekers krijgen dezer dagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.