Voor u bij elkaar gesurft…

apestaart on sale
Wat vonden we op de informatiesnelweg voor u in de voorbije weken?

– Voor de lesgevers in hoger- en volwasseneneducatie, die net zoals ik om de twee dagen te horen krijgen “maar wat bedoel je nu precies met ‘blended learning’?”. Op deze site vind je talloze definities en praktijkvoorbeelden. Laat me het even samenvatten: “blended learning” is wat je ervan maakt.
De pagina is overigens een wiki, dus als je het niet eens bent met wat er geschreven staat – voel je vrij om te editeren!
(dank aan Steven van diva vzw voor de tip, overigens).

– Herinner je de eerdere links naar de prachtige filmpjes van de jongens van de “commoncraft show” (o.a. over social bookmarking) – de jongens hebben een nieuw filmpje, dit maal over “Google Documents”. Via deze applicatie kan je met verschillende mensen geografisch verspreid aan één document werken zonder alles naar elkaar te moeten mailen en vast te lopen met versiebeheer enzo… Handig, en erg bruikbaar in onderwijscontexten.

“How to fail at practically everything?” Nuttige tips voor lesgevers die al eens durven bezig zijn met onderwijsvernieuwing. Erg leuke oplijsting hoe je leert uit fouten…

– … omdat jullie het zijn, de maandelijkse link of post over Second Life. Erg leuke oplijsting van hoe je second life in het onderwijs zou kunnen inzetten.

– … en voor hen die de term “social software” nog niet beu zijn: op deze site vind je tips hoe je social software (zoals blogs, wikis…) kan inzetten in je onderwijs om het rijker en authentieker te maken.
Enjoy!

Auteur: Maarten Cannaerts

Doctor in de wetenschappen - natuurkunde, maar sinds 2001 vooral geïnteresseerd in nieuwe technologieën, onderwijsvernieuwing en (liever nog) de combinatie van beiden. Sinds november 2008 kennismanager bij kBC in Leuven. Bezig met allerlei vormen van informeel en nonformeel leren, beheer en validering van kennis... Tot november 2008 ICT coördinator op het De Nayer instituut en adjunct van de directeur bij het project Strategisch Onderwijs- en Vormingsbeleid (Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap). Tot 2007 Projectcoördinator voor "CVO Online" , waar de Centra voor Volwassenenonderwijs in Vlaanderen toegang kunnen krijgen tot de digitale leeromgeving van BIS Online. Tot 2007 E-coach bij de online navormingscursus rond e-leren ('Elise' - E-learning for in-service teacher training). Elise is een online navormingsinitiatief voor docenten hoger onderwijs, en loopt (momenteel) binnen het Vliebergh-Senciecentrum van de K.U.Leuven, de Associatie Universiteit Brussel, en de Karel de Grote hogeschool. Tot december 2008 Associate Lecturer bij The Open University (voor het vak "H804 - implementing online, open and distance learning"). Geïnteresseerd in digitale fotografie, (online) sociale netwerken, kennisbeheer, levenslang leren en alles wat met "internet" te maken heeft. Zijn internetarchief is op FURL terug te vinden, zijn gepubliceerde lezingen op slideshare, en zijn professionele pagina op linkedin.

Eén gedachte over “Voor u bij elkaar gesurft…”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.