Begin het schooljaar met een kleuterboodschap

Kinderen die niet naar de kleuterklas gaan lopen een leerachterstand op die ze in de rest van hun schoolcarrière nooit meer goedmaken. Dat zegt onderzoek. Toch zijn er elk jaar nog kinderen die in de lagere school starten zonder naar de kleuterschool te zijn geweest. Daarom staat dit schooljaar het kleuteronderwijs in de spotlights. Met het “Jaar van de Kleuter” wil men de deelname aan het Vlaams kleuteronderwijs verhogen (meer bij ministerie van Onderwijs).

Onder het motto “de waarheid komt uit een kindermond”, kan u op de website “Jaar van de kleuter” zelf een filmpje maken. Aangezien de vakantie voor bijna iedereen op zijn laatste benen loopt, hebben wij bij Edublogs alvast deze boodschap voor u klaar.

Zelf een filmpje gemaakt? Drop ze in de comments!

Auteur: Smetty

Admin, coördinator en verantwoordelijke uitgever van deze weblog. Onderzoeker (PhD) en lerarenopleider aan de Hogeschool Gent. Volg Smetty op Twitter (als drsmetty) of als teammember van de Tech45 podcast.

Eén gedachte over “Begin het schooljaar met een kleuterboodschap”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.