Actua: Juridische druk op scholen neemt toe

Dat hedendaagse ouders sneller naar de directie stappen om hun beklag te doen als hun kinderen een sanctie opgelopen hebben of (volgens hen onterecht) slechte resultaten hebben, is ondertussen al algemeen geweten. Ouders en kinderen zijn assertiever geworden. ‘Het aantal klachten van ouders neemt onmiskenbaar toe’, zegt Frans Verplancke, directeur van het Kortrijkse Sint-Amandscollege. Voor velen wordt de drempel naar (een dreiging met) een juridische procedure ook kleiner, waardoor directies en leerkrachten onder druk komen te staan. Lees meer bij De Standaard Online.

Update: lees ook hier de reactie van Jan Stevens, vertegenwoordiger van de ouders uit het stedelijk, gemeentelijk en provinciaal onderwijs.

Auteur: Peter Dedecker

Burgerlijk Ingenieur in de Computerwetenschappen (UGent 2006), werkte als assistent aan de Hogeschool Gent, vakgroep informatica, gecombineerd met een functie als doctoraatsstudent bij de vakgroep Intec aan de UGent. Leve associatie-onderzoeksgroepen zowaar! Werd in 2010 verkozen tot volksvertegenwoordiger voor N-VA in de federale Kamer en neemt daar de dossiers rond Telecom en ICT voor zijn rekening. Was tijdens de studentenjaren actief in de studentenvereniging VTK en werd gepassioneerd door studentenvertegenwoordiging, wat in het laatste jaar uitmondde in het ondervoorzitterschap van de Gentse StudentenRaad en het jarenlang meedraaien in de talrijke commissies van de faculteit, universiteit en Vlaamse Vereniging voor Studenten. Heeft een passie voor Vrije Software, betrekt deze graag in het onderwijs en volgde ook de lerarenopleiding (informatica). Heeft een eigen weglog: peterdedecker.eu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.