Vlaanderen voorzichting met digitaal portfolio? – en andere interessante dingetjes…

eP2007In de laatste bijdrage van de Edusite reeks over ict in het Vlaamse hoger onderwijs gaat Niels Bakker in op de Vlaamse houding ten opzichte van het e-portfolio EduSite: Vlaanderen voorzichting met digitaal portfolio. Hij sprak voor zijn stukje met Wil Meeus van de VUB, en ik deel de analyse van Wil wel. Er is een zekere hype rond e-portfolio, maar de Vlaamse nuchterheid overheerst toch nog op het achterna-rennen van de hype. Op de conferentie ePortfolio2007 hoop ik er meer over te horen.

  • Voor de bibliotheekmensen onder ons wil ik hierbij graag attent maken op Bibliotheek 2.0, een initiatief van Edwin Mijnsbergen van de Zeeuwse bibliotheek. Het is een (voorlopig erg Nederlandse) community van bibliotheek- en informatiemedewerkers, gericht op Web2.0 en andere kennisontwikkelingen. Hup Vlaanderen, zet jezelf op de kaart!

Web 2007 map

Auteur: Steven

Germanist en Doctor in de beleidsinformatica Sinds april 2007 Universitair Docent bij het Onderwijstechnologisch Expertisecentrum OTEC aan de Open Universiteit Nederland in Heerlen. Voordien senior researcher bij AVNet aan de KULeuven . Werkte daar als onderzoeksverantwoordelijke met enkele internationale projecten rond e-leren, als e-coach en coördinator binnen de EliseLeren vorming 'E-leren voor docenten hoger en volwassenenonderwijs'. In 2003-2004 was hij verbonden aan de afdeling nascholing en voortgezette lerarenopleidingen van de Katholieke Hogeschool Limburg. Is actief binnen het vrije methodeonderwijs in Vlaanderen, onder andere als voorzitter van 't Schommelbootje. Onderhoudt in zijn vrije tijd ook een persoonlijke weblog, een lijst met links, en een fotoalbum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.