EduSite: Leuke reeks over het Vlaamse hoger onderwijs

Op de Nederlandse Edusite – een SURF-initiatief waarvan ik de wekelijkse RSS-feed met interesse lees – loopt momenteel een kleine driedelige reeks over het Vlaamse Hoger Onderwijs door Niels Bakker. Tot nu toe zijn er twee artikeltjes van de drie al verschenen, en het geeft een leuk overzicht. Niels is met een aantal interessante mensen gaan praten, en brengt een (zij het niet altijd even genuanceerd) beeld van het Vlaamse Hoger Onderwijs. Deel drie zal gaan over het gebruik van eportfolio in Vlaanderen. Ik ben benieuwd, ook vanuit mijn rol in het organisatiecomité van de conferentie ePortfolio2007 in Maastricht… Hieronder alvast de twee verschenen stukjes…

Misschien zou edublogs ook zo’n reeksje kunnen maken over het Nederlandse onderwijslandschap? Ik merk toch wel dat er – ondanks het bestaan van het gezamenlijke accreditatieorgaan NVAO – een behoorlijke kloof bestaat tussen de twee onderwijsculturen (vanuit mijn beperkte uitkijkpunt aan de Open Universiteit). Er zit trouwens een leuke reclameclip van de OU aan te komen op TV1 en Canvas (met muziek van “The Scene” als thema). Jammer genoeg is die voorlopig alleen maar op het Intranet van de OU te bekijken/beluisteren.

Auteur: Steven

Germanist en Doctor in de beleidsinformatica Sinds april 2007 Universitair Docent bij het Onderwijstechnologisch Expertisecentrum OTEC aan de Open Universiteit Nederland in Heerlen. Voordien senior researcher bij AVNet aan de KULeuven . Werkte daar als onderzoeksverantwoordelijke met enkele internationale projecten rond e-leren, als e-coach en coördinator binnen de EliseLeren vorming 'E-leren voor docenten hoger en volwassenenonderwijs'. In 2003-2004 was hij verbonden aan de afdeling nascholing en voortgezette lerarenopleidingen van de Katholieke Hogeschool Limburg. Is actief binnen het vrije methodeonderwijs in Vlaanderen, onder andere als voorzitter van 't Schommelbootje. Onderhoudt in zijn vrije tijd ook een persoonlijke weblog, een lijst met links, en een fotoalbum

2 gedachten over “EduSite: Leuke reeks over het Vlaamse hoger onderwijs”

  1. Interessante bijdrage Steven.

    “Misschien zou edublogs ook zo’n reeksje kunnen maken over het Nederlandse onderwijslandschap?”
    Wie kan dat beter schrijven dan een in Nederland werkende Vlaming? 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.