Voor u bij elkaar gesurft…

link

(Waarschuwing: de nuttige links staan verderop in deze blogpost, als je daar vooral naar op zoek was.)

De voorbije weken vonden we voor u weer wat moois op dat wereld wijde web… Om te starten de reden waarom we in het middelbaar onderwijs fysica geven. MiddelpuntVLIEGENDE kracht noemt men dat.

Trouwens, wist je dat je via “RSS” snel, handig, efficiënt en gratis op de hoogte kan blijven van je favoriete weblogs (zoals edublogs)? Bekijk dit filmpje als je nog nooit van RSS gehoord hebt, en je zal ongetwijfeld snel bekeerd worden!

Storen jullie je ook aan dat zinloze, inefficiënte, saaie en domme gebruik van powerpoint? Op deze pagina van ons favoriet weblog (Presentation Zen) staat een hilarische verzameling van Powerpoint Tips en Tricks.

Zoek je grappige uitspraken om je (powerpoint) slides mee op te vrolijken, bekijk dan eens deze pagina… De beste uitspraak volgens mij: “Light travels faster than sound. That’s why some people appear bright until you hear them speak.” Present company excluded, uiteraard.

Zoals beloofd drie bruikbare links voor de e-learning fans onder jullie.
– “Periodic table of visualisation methods” Een tabel van visualisatiemethodes. Erg mooi en origineel gemaakt… Om inspiratie op te doen!
– “Directory of free and commercial e-learning tools” Ganse lijst met (nuttige, gratis of betalende) e-learning softwarepakketten of hulpmiddelen.
– … en tenslotte voor de pedagogen in de zaal. De gereviseerde taxonomie van Bloom, met aanvullingen voor digitale media. Mooi gemaakt!

Zoals steeds kan je alle (nog meer (on)nuttige) links vinden op het FURL archief. Enjoy!

Auteur: Maarten Cannaerts

Doctor in de wetenschappen - natuurkunde, maar sinds 2001 vooral geïnteresseerd in nieuwe technologieën, onderwijsvernieuwing en (liever nog) de combinatie van beiden. Sinds november 2008 kennismanager bij kBC in Leuven. Bezig met allerlei vormen van informeel en nonformeel leren, beheer en validering van kennis... Tot november 2008 ICT coördinator op het De Nayer instituut en adjunct van de directeur bij het project Strategisch Onderwijs- en Vormingsbeleid (Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap). Tot 2007 Projectcoördinator voor "CVO Online" , waar de Centra voor Volwassenenonderwijs in Vlaanderen toegang kunnen krijgen tot de digitale leeromgeving van BIS Online. Tot 2007 E-coach bij de online navormingscursus rond e-leren ('Elise' - E-learning for in-service teacher training). Elise is een online navormingsinitiatief voor docenten hoger onderwijs, en loopt (momenteel) binnen het Vliebergh-Senciecentrum van de K.U.Leuven, de Associatie Universiteit Brussel, en de Karel de Grote hogeschool. Tot december 2008 Associate Lecturer bij The Open University (voor het vak "H804 - implementing online, open and distance learning"). Geïnteresseerd in digitale fotografie, (online) sociale netwerken, kennisbeheer, levenslang leren en alles wat met "internet" te maken heeft. Zijn internetarchief is op FURL terug te vinden, zijn gepubliceerde lezingen op slideshare, en zijn professionele pagina op linkedin.

Eén gedachte over “Voor u bij elkaar gesurft…”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.