Is er toekomst voor podcasten in het onderwijs?

Vorige week heb ik een presentatie gegeven over podcasten in het onderwijs voor het Impulscentrum (samenwerkingsverband tussen 4 onderwijsinstellingen met als doel pedagogisch-didactische en technologische vernieuwingen binnen het hoger onderwijs ondersteunen).

De videopresentatie kan u hier bekijken, de slides zijn terug te vinden op SlideShare.

Tijdens de presentatie heb ik het ondermeer gehad over de toekomst van podcasten binnen het onderwijs. Pierre Gorissen van De EduKast podcast heeft deze gedachte opgepikt en vroeg zich op zijn beurt af wat anderen denken over de toekomst van Nederlandstalige audio podcasting in het onderwijs. Een fragment uit mijn videopresentatie en de reactie van Pierre hierop is te vinden in de Edukast 223, het antwoord op de vraag hoort u in de Edukast 224.

En hoe denkt u daarover?

Auteur: Smetty

Admin, coördinator en verantwoordelijke uitgever van deze weblog. Onderzoeker (PhD) en lerarenopleider aan de Hogeschool Gent. Volg Smetty op Twitter (als drsmetty) of als teammember van de Tech45 podcast.

3 gedachten over “Is er toekomst voor podcasten in het onderwijs?”

  1. Hoi Smetty,

    Ik ben vooral optimistisch over het laten ontwikkelen van podcasts door studenten/leerlingen. Een mogelijke drempel is vervolgens de tijd die docenten moeten nemen om hier feedback op te geven. Want ik geloof niet in vrijblijvendheid. En het aantal intrinsiek gemotiveerde lerenden en docenten is niet heel groot, helaas….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.