Verzoekschrift VVS: serieus genomen of niet?

logo Vlaams Parlement Dinsdag 27 maart was het dan zo ver: het verzoekschrift betreffende de financiering van het hoger onderwijs dat door de Vlaamse Vereniging van Studenten ingediend werd, zou voor de eerste maal behandeld worden door de Commissie Onderwijs van het Vlaams Parlement. Op zich vrij goed dat men de behandeling reeds gestart heeft een kleine twee maanden na het indienen: men had het dossier evengoed langer kunnen laten liggen tot nadat het decreet de volledige weg afgelegd heeft waarna het moeilijker is om nog veranderingen aan te brengen.

Het resultaat van de vergadering was echter beschamend voor de politiek, de interesse voor het thema was ondermaats. Van alle leden nam slechts een handvol geïnteresseerden hun verantwoordelijkheid op: Jef Tavernier (Groen!, werd als oudste aanwezige tot voorzitter gebombardeerd omdat Monica Van Kerrebroeck verstek gaf), Cathy Berckx (CD&V, verslaggeefster), Stern Demeulenare (Open VLD), een paar VB-ers en twee parlementaire medewerkers in de publiekstribune.

De commissie nam nota van de grieven van de studenten. Het volledige verslag is nog niet beschikbaar maar verschijnt spoedig (waarschijnlijk na het paasreces) op de website. Dan wordt het afwachten wat er verder mee gebeurt, hopelijk is er dan meer interesse van de parlementsleden. De status van het dossier (met alle bijhorende documenten) kunt u steeds opvragen op deze pagina, maar uiteraard zullen we op edublogs uitvoerig berichten over nieuwe evoluties in deze materie.

Auteur: Peter Dedecker

Burgerlijk Ingenieur in de Computerwetenschappen (UGent 2006), werkte als assistent aan de Hogeschool Gent, vakgroep informatica, gecombineerd met een functie als doctoraatsstudent bij de vakgroep Intec aan de UGent. Leve associatie-onderzoeksgroepen zowaar! Werd in 2010 verkozen tot volksvertegenwoordiger voor N-VA in de federale Kamer en neemt daar de dossiers rond Telecom en ICT voor zijn rekening. Was tijdens de studentenjaren actief in de studentenvereniging VTK en werd gepassioneerd door studentenvertegenwoordiging, wat in het laatste jaar uitmondde in het ondervoorzitterschap van de Gentse StudentenRaad en het jarenlang meedraaien in de talrijke commissies van de faculteit, universiteit en Vlaamse Vereniging voor Studenten. Heeft een passie voor Vrije Software, betrekt deze graag in het onderwijs en volgde ook de lerarenopleiding (informatica). Heeft een eigen weglog: peterdedecker.eu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.