Hoe revolutionair zijn sociale media? (namiddagsessies)

fingerprint

In een vorige post stond een beschrijving van de voormiddagsessies van de “leerstoel Jos Willems”.

’s Namiddags ook heel wat moois op het programma

Blogosfeer idool Pietel houdt een parallelsessie over de invloed van internet en sociale media op identiteit (antwoord: “online identiteit geeft een extra dimensie aan identiteit”).

Boeiende uitspraken: “een valse identiteit bestaat niet” of “iedereen heeft meerdere identiteiten”.
Pieter nam ons mee op geschiedenistocht doorheen internet… doorheen photoblog, zijn weblog(s), MSN, gmail… Over virtuele netwerken die reeel worden. Over datingsites met dikke mannen en mooie vrouwen. Gevaren en opportuniteiten. Een typisch Pietel verhaal…

Interessant opmerking: via internet kan je mensen ontmoeten aan de andere kant van de wereld, maar vooral ook mensen in je eigen direct omgeving waarvan blijkt dat je vergelijkbare interesses hebt. Ook de boeiende opmerking dat het interessant is om meerdere accounts te hebben op bvb MSN: eentje voor professionele doeleinden, zodat je bereikbaar blijft tijdens je werk (of school-) uren, maar ook eentje om priv̩ te gebruiken Рkwestie dat je studenten je zondag niet komen bederven.
En met dat advies gaan we naar de koffiepauze.

Auteur: Maarten Cannaerts

Doctor in de wetenschappen - natuurkunde, maar sinds 2001 vooral geïnteresseerd in nieuwe technologieën, onderwijsvernieuwing en (liever nog) de combinatie van beiden. Sinds november 2008 kennismanager bij kBC in Leuven. Bezig met allerlei vormen van informeel en nonformeel leren, beheer en validering van kennis... Tot november 2008 ICT coördinator op het De Nayer instituut en adjunct van de directeur bij het project Strategisch Onderwijs- en Vormingsbeleid (Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap). Tot 2007 Projectcoördinator voor "CVO Online" , waar de Centra voor Volwassenenonderwijs in Vlaanderen toegang kunnen krijgen tot de digitale leeromgeving van BIS Online. Tot 2007 E-coach bij de online navormingscursus rond e-leren ('Elise' - E-learning for in-service teacher training). Elise is een online navormingsinitiatief voor docenten hoger onderwijs, en loopt (momenteel) binnen het Vliebergh-Senciecentrum van de K.U.Leuven, de Associatie Universiteit Brussel, en de Karel de Grote hogeschool. Tot december 2008 Associate Lecturer bij The Open University (voor het vak "H804 - implementing online, open and distance learning"). Geïnteresseerd in digitale fotografie, (online) sociale netwerken, kennisbeheer, levenslang leren en alles wat met "internet" te maken heeft. Zijn internetarchief is op FURL terug te vinden, zijn gepubliceerde lezingen op slideshare, en zijn professionele pagina op linkedin.

4 gedachten over “Hoe revolutionair zijn sociale media? (namiddagsessies)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.