Minister Vandenbroucke stelt zijn ICT-beleidsplan voor

Gisteren heeft Minister Vandenbroucke zijn nieuwe beleidsplan “Competenties voor de Kennismaatschappij” officieel voorgesteld op de VLOD-beurs. Kern van het plan is de invoering van nieuwe eindtermen die vorige week dinsdag definitief door het Vlaams Parlement werden goedgekeurd. De eindtermen moeten voor een richtinggevend kader zorgen voor de scholen. Om de invoering van de eindtermen te vergemakkelijken worden in het beleidsplan een pakket maatregelen gebundeld gaande van infrastructuursubsidies over leermiddelenbeleid tot onderzoek en monitoring. Belangrijk zijn ook de 2 achterliggende krachtlijnen van waaruit de minister zijn ICT-beleid wenst te voeren: de rol die ICT kan spelen bij onderwijsvernieuwing en de aandacht voor de digitale kloof en gelijke kansen.

Het beleidsplan en de toespraak van de minister op de Vlaamse onderwijsdagen vindt u hier

Auteur: Jan

Studeerde Moraalwetenschappen te Gent. Werkt sinds 1998 op het departement Onderwijs en is er verantwoordelijk voor de coördinatie van het ICT-beleid. Is afgevaardigde van de Vlaamse overheid in het European Schoolnet en de werkgroep DELTA van de Europese Commissie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.