Edubloggers @ Online Educa Berlin 2006 – Video impressies

Hieronder een FlashVlog met de eerste impressies door Tom en Steven van Online Educa Berlin 2006.


Auteur: Steven

Germanist en Doctor in de beleidsinformatica Sinds april 2007 Universitair Docent bij het Onderwijstechnologisch Expertisecentrum OTEC aan de Open Universiteit Nederland in Heerlen. Voordien senior researcher bij AVNet aan de KULeuven . Werkte daar als onderzoeksverantwoordelijke met enkele internationale projecten rond e-leren, als e-coach en coördinator binnen de EliseLeren vorming 'E-leren voor docenten hoger en volwassenenonderwijs'. In 2003-2004 was hij verbonden aan de afdeling nascholing en voortgezette lerarenopleidingen van de Katholieke Hogeschool Limburg. Is actief binnen het vrije methodeonderwijs in Vlaanderen, onder andere als voorzitter van 't Schommelbootje. Onderhoudt in zijn vrije tijd ook een persoonlijke weblog, een lijst met links, en een fotoalbum

2 gedachten over “Edubloggers @ Online Educa Berlin 2006 – Video impressies”

 1. bedankt voor de schitterende verhalen… Echt wel leuk, zo’n flashvlog… En de edublogs crew gepromoveerd tot de press room… Tsk. Kost wel wat maar dan krijg je precies ook wel wat.

  Over Toledo 2 en Web2 in de Digitale Leeromgeving schrijven jullie nog wel eens wat he?

  De uitgeverijen zijn inderdaad met grote ogen aan’t kijken naar het online gebeuren – kijk naar PUBELO project (http://www.pubelo.be/)
  Verontrustend is bvb dat de grotere Amerikaanse uitgeverijen een ‘nieuwe’ e-learning standaard ontwikkelden ” course cartridge”, die zo top-secret is dat je een non-disclosure agreement moet tekenen als je als learning standard expert het wil inkijken. Hmm… Is dat dan wel een ‘standaard’ ? De bedoeling zou zijn om één standaard te hebben waarmee een docent cursussen kan uitwisselen tussen leeromgevingen, dus niet alleen content (want dat kon al met SCORM, bvb), maar integrale Blackboard cursussen naar Dokeos zetten, bvb.

  over die fuif willen we /zeker/ meer horen!
  Thanks!

 2. Boeiend om jullie zo bezig te zien. Jammer van het achtergrondgeluid, maar toch nog behoorlijk te volgen. We kijken uit naar jullie volgende FlashVlog. Het maakt ons natuurlijk wel een beetje afgunstig dat jullie opnieuw bij de gelukkigen horen die op dienstreis konden ;-).

  Zo’n FlashVlog moeten we zelf ook eens uitproberen als we ook nog eens op verplaatsing zijn.

  Thx!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.