Actua 22/10/06: steun voor onderwijsprojecten

13 centrumsteden krijgen steun voor onderwijsprojecten
Dit schooljaar steunt minister Vandenbroucke onderwijsprojecten in de 13 centrumsteden. Bij de projecten die vorig schooljaar gestart zijn in Antwerpen, Genk, Gent en Mechelen voegt de Vlaamse regering nu projecten uit Aalst, Brugge, Hasselt, Kortrijk, Leuven, Oostende, Roeselare, St-Niklaas en Turnhout. In Gent starten ook 2 extra projecten. Het totale budget voor deze nieuwe reeks bedraagt bijna 2 miljoen euro (persbericht Ministerie Onderwijs).

Nederlanders leren geschiedenis in 50 punten
In Nederland heeft de regering een lijst laten opstellen met vijftig onderwerpen en personen uit de vaderlandse geschiedenis en cultuur die iedere Nederlander zou moeten kennen. De zogenoemde canon werd samengesteld door een commissie onder leiding van professor Frits van Oostrom. De lijst is in de eerste plaats bedoeld voor de oudste groepen van het basisonderwijs en de jongste van het middelbaar onderwijs (lees verder).

Waarom leerlingen gestimuleerd worden de krant te lezen
Vlaamse regering deelt 1,7 miljoen gratis kranten uit. Kranten dragen bij om goed geïnformeerde en kritische burger te worden. Actie tegen stoffig imago van kranten (meer bij DS Online).

Kort nieuws uit DS Online:
School vraagt stoelgeld in refter
Spaans schoolboek over islam voor moslims
Zevende wetenschapsweek ook voor meisjes

Auteur: Smetty

Admin, coördinator en verantwoordelijke uitgever van deze weblog. Onderzoeker (PhD) en lerarenopleider aan de Hogeschool Gent. Volg Smetty op Twitter (als drsmetty) of als teammember van de Tech45 podcast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.