De andere actua links: KiK, NaNoWriMo en de wetenschapsweek

Kranten in de klas
Kranten in de Klas is een succesformule. Vorig schooljaar gingen bijna 1 miljoen kranten in een mum van tijd de deur uit. Dit jaar worden aanzienlijk meer kranten aangeboden.
Leerkrachten kunnen vrijwel een heel schooljaar met Vlaamse kranten werken. De inschrijvingen zijn vervroegd naar 19 oktober. KiK is er niet alleen voor het secundair onderwijs, maar ook voor de derde graad van het lager onderwijs, voor studenten in de lerarenopleidingen, voor centra voor basiseducatie, onderwijs voor sociale promotie, ziekenhuisscholen, universitaire talencentra, enz. Specifiek voor de studenten in de lerarenopleiding brengt KiK in de loop van dit schooljaar een pedagogisch katern uit (via LVB).

NaNoWriMo
National Novel Writing Month (Nationale Romanschrijfmaand) is een leuke, spontane benadering van romanschrijven. Deelnemers beginnen te schrijven op 1 november. Het doel is om binnen 30 dagen een 175 pagina (50.000 woorden) tellende roman te schrijven. Deze moet dus klaar zijn op 30 november om middernacht. In 2004 waren er meer dan 42.000 deelnemers waarvan er 6000 de eindstreep haalden. Schrijf je tijdig in! (via Stijn).

Vlaamse Wetenschapsweek
Wetenschap? Die kan verrassend, verwonderend en vernieuwend zijn. Je ontdekt het zelf tijdens de Vlaamse Wetenschapsweek. 11 dagen lang, van 19 tot 29 oktober 2006 staan overal in Vlaanderen wetenschappelijke activiteiten in de kijker: van biologie en chemie over aardrijkskunde en geschiedenis tot kunst, cultuur en milieu.

Auteur: Smetty

Admin, coördinator en verantwoordelijke uitgever van deze weblog. Onderzoeker (PhD) en lerarenopleider aan de Hogeschool Gent. Volg Smetty op Twitter (als drsmetty) of als teammember van de Tech45 podcast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.