Gezocht: goede wiki

Nieuwe technologiën wil je steeds op een zo stabiele en voor jou bruikbare manier gaan implementeren (lees: uitproberen). Neem nu een Wiki. Hoe en vooral waar ga je zoiets uitproberen en opstrarten. Ondertussen bestaan er veel plaasten waar je terecht kan. Hoe vind je nu de voor jou best geschikte? Je kan er natuurlijk eerst enkele blogs op nalezen. Toch heb je veelal het gevoel in een grote oceaan terecht te komen. In Tips en Advies Internet wijzen ze ons deze week de weg: Wikimatrix

Je kan er kiezen uit een kleine 100 Wiki’s. De databank stelt ons in staat ze met mekaar te vergelijken. Interessant is ook de Wizard. Deze helpt je een goeie keuze te maken. Zo kan je Wikigeschiedenis eisen, een eigen domeinnaam verkiezen (of net niet), liefst ergens anders hosten, …

Auteur: Pascal Craeye

In een vorig leven - sedert 1984 - leraar wiskunde en informatica in Brugge. Was coördinator van het nascholingsproject REN, toen nog West-Vlaanderen. Ondertussen (2001) tewerkgesteld als docent informatica aan de Katholieke Hogeschool Brugge-Oostende, departement lerarenopleiding. We maken er kersverse leraars informatica. Echt benieuwd hoe het leren beïnvloed wordt door nieuwe steeds "eenvoudige" technologieën.

2 gedachten over “Gezocht: goede wiki”

  1. Die Wikimatrix is echt wel super. bedankt voor de tip !

    Hou bij het gebruik wel rekening met
    1. vandalisme
    2. koppeling met je database van gebruikers van je Virtuele Leeromgeving (LMS)
    3. een persoon die categorieën aanmaakt, artikels indeelt, enz enz want vrijwillige writers houden zich met die dingen niet bezig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.