Internationale lezingenreeks van start op 11 oktober

Venus project logo
Op 11 oktober om 16u30 start er een internationale lezingenreeks met topsprekers. De lezingen zullen niet alleen aan de deelnemende instellingen via videoconferentie kunnen gevolgd worden, maar worden ook live aangeboden via een interactieve webstroom.

De VENUS Seminars reeks geeft zowel studenten als andere geïnteresseerden de gelegenheid om actief deel te nemen aan seminaries van wereldbekende sprekers. Sprekers als water-econoom Riccardo Petrella, Europese instellingsdeskundige Wolfgang Th. Wessels, moraalfilosofe Joanne Ciulla en de Leuvense geneticus Jean-Jacques Cassiman komen spreken over het thema van de 2006-2007 seminaries “Global Issues for the European Citizen.” In het voorjaar staan nog meer sprekers op het programma, waaronder edublog-goeroe Stephen Downes, cultuurfilosoof Derrick De Kerckhove en futuroloog Risto Linturi.

Verschillende locaties in heel Europa worden door videoconferentie met elkaar en met de internationale spreker in contact gebracht. Op elke locatie is er ook een lokale expert aanwezig en zal er een lokaal debat gevoerd worden in de lokale taal. Elke lezing vindt plaats in de vooravond om zoveel mogelijk mensen in staat te stellen om deel te nemen.
Wil jouw hogeschool of instelling actief deelnemen, en beschik je over videoconferentie-infrastructuur, dan kan je via een inschrijfmodule een extra locatie aanvragen.

De videoconferentie en het lokale debat voor Vlaanderen vinden plaats bij AVNet K.U.Leuven in Heverlee. De seminaries kunnen ook live gevolgd worden via het internet, waar je met een speciale chatfunctie kan discussiëren met andere online deelnemers en zelfs vragen kan stellen aan de internationale spreker. Hier vind je de brochure van de lezingenreeks.

Auteur: Steven

Germanist en Doctor in de beleidsinformatica Sinds april 2007 Universitair Docent bij het Onderwijstechnologisch Expertisecentrum OTEC aan de Open Universiteit Nederland in Heerlen. Voordien senior researcher bij AVNet aan de KULeuven . Werkte daar als onderzoeksverantwoordelijke met enkele internationale projecten rond e-leren, als e-coach en coördinator binnen de EliseLeren vorming 'E-leren voor docenten hoger en volwassenenonderwijs'. In 2003-2004 was hij verbonden aan de afdeling nascholing en voortgezette lerarenopleidingen van de Katholieke Hogeschool Limburg. Is actief binnen het vrije methodeonderwijs in Vlaanderen, onder andere als voorzitter van 't Schommelbootje. Onderhoudt in zijn vrije tijd ook een persoonlijke weblog, een lijst met links, en een fotoalbum

Eén gedachte over “Internationale lezingenreeks van start op 11 oktober”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.